Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов за дълговата криза и безконтролното харчене на средства: "Европа тръгва по наш модел." Тук да отбележа две неща. Първото е за оня български икономист, който можел да съсипе за часове световната икономика, и второто - след като е съсипана, наистина й трябва моделът на най-бедната и корумпирана държава в Европа. А ако трябва да перифразирам правилото за добрите и лошите момчета, ще звучи така: "Бедните икономики спазват правилата, богатите харчат колкото си искат." 
- Тъкмо се бях затъжил, че от известно време никой не е награждаван с орден "Стара планина", и хоп - новина. Президентът щял да удостои с най-високото отличие вицето си ген. Ангел Марин. Сега прочетете и мотивите на кабинета: "Марин активно участва в обществено-политическия живот и има голям принос за военно-патриотичното възпитание на младите хора и гражданите." Ашколсун! Все едно чета препоръка за влизане в Партията от 70-те години. Но опцията може и да е валидна!
- С жълти и розови галоши можеха да тръгнат по жълтите павета министрите Мирослав Найденов и Симеон Дянков, ако си бяха взели подаръците от протестиращите зърнопроизводители. По този повод се запитах всъщност кой какво носи. Премиерът със сигурност не сваля футболните бутонки. Цецо Цветанов беше с кубинки поне по изборите, мисля, че ги запази и сега. Външният министър Николай Младенов си разхожда трандафорите по света, вкъщи е по терлици. Тотю Младенов ходи пред синдикатите по чехли с пискюл, а министърът на регионалното развитие и магистралите Лиляна Павлова тича боса по асфалта, иначе е с маратонки. Така е, защото избраният за президент Росен Плевнелиев си прибра ролковите кънки на "Дондуков" 2. Само за Вежди Рашидов не съм сигурен. Ако се съди по вратовръзките, които сменя през няколко часа, може да ходи и по сандали на бос крак. 
- Няма как да прескоча пенсионната реформа. Малко цитати. Синдикатите: "Бачкай, бачкай и умри." Мая Манолова (че кой друг): "Правителството обяви джихад на пенсионерите." Петър Курумбашев: "Г-н премиер, единият ви избор е да забраните протестите, вторият избор е да не сте премиер." Дълбоко не е прав. Премиерът просто няма какво да забранява. За резил се оказа, че синдикатите нямат готовност за национален протест. И какво се получава? Че стачки може да има не когато на народа му писне, а когато КНСБ и "Подкрепа" се подготвят организационно. 
- За ветото на президента за бюджета на ДОО нищо не пиша, защото няма новина. Първо, защото си беше очаквано, и, второ, защото законът ще бъде прегласуван в същия вид. Обаче Първанов като стар ловец стреля до последния си месец от пусията в президентството с надежда да го видят хиляди политически авджии в цялата страна. 
- Бойко Борисов: Европа тръгва по наш модел.
Европа: Е сега наистина си е.а мамата.
- Цитат на седмицата: "За трансграничната престъпност отдавна няма граници". (Цветан Цветанов след среща с директора на ФБР Робърт Мълър)