Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Яхтата “Шехерезада” е дълга 140 метра
Снимка: Инстаграм Luxury Yachts Group
Яхтата “Шехерезада” е дълга 140 метра Снимка: Инстаграм Luxury Yachts Group

Италианската полиция се опитва да идентифицира собственика на суперяхтата, която се свързва с Владимир Путин, и се опасява, че тя може да напусне Тоскана, съобщава в. "Гардиън".

"Шехерезада" струва $700 милиона. Разследването започна от март и има подозрения, че е свързана със санкционирани руснаци, включително и президента.

Говорителят на Italian Sea Group, фирмата, която ремонтира и произвежда яхти, твърди, че луксозната лодка се кани да отплава в средата на юни. Тя е закотвена в Марина ди Карара от септември.

Опасенията, че "Шехерезада" ще напусне Европа, се появиха, след като "Ню Йорк таймс" съобщи, че е преместена от док към водата във вторник. Вестникът цитира член на екипажа, който казва, че скоро ще отплават.

Официално компанията отрича.

Мариана Феранте, маркетинг директор, заяви: „Работата по поддръжката напредва и няма скорошни планирани отпътувания."

Първоначално фирмата заяви, че ремонтът на стойност 6 милиона евро ще бъде завършен в началото на 2023 г. Твърди се, че яхтата е оборудвана със спа център, плувни басейни, две площадки за хеликоптери, камина на дърва и билярдна маса, проектирана да се накланя, така че да намали въздействието на вълните.

Финансовата полиция в Марина ди Карара се качи на „Шехерезада“ в началото на март, когато бяха обявени санкциите на ЕС срещу руски олигарси заради нахлуването на Русия в Украйна. Те иззеха документи за собственост от британския капитан Гай Бенет-Пърс. Тогава американски служители казаха, че разследват и дали яхтата е на Путин. Близки на руския опозиционен лидер Алексей Навални също твърдят, че собственикът е Путин.