Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Първан Симеонов КАДЪР: БНТ
Първан Симеонов КАДЪР: БНТ

Това, което се случи, е нещо като бойно кръщение на "Продължаваме промяната" - да произведат консенсус между БСП и "Демократична България" по главния въпрос, който ги дели - Русия. Това заяви Първан Симеонов от "Галъп" по БНТ.

По думите му това е политическата подялба в България от години - за или против Русия.

"Демократична България" и БСП са разделени по тази тема и да ги събереш е успех.  Случилото е успех за Петков и Василев", каза още той. Социологът допълни, че всички могат да намерят поводи да са доволни.

"От гледна точка запазването на коалицията Петков и Василев печелят. Корнелия Нинова категорично печели, защото успя да наложи своето. Чакаме следващите стъпки от "Демократична България". Костадин Костадинов също печели, защото получава поредния шанс да каже: "Аз съм единственият, който се откроява. Единственият срещу всички". Всички могат да намерят поводи да са доволни. Но когато всички намерят поводи да са доволни, много лесно е никой да не е доволен", предупреди Симеонов. 

Според него България за пред външния свят си е измила образа, а за пред вътрешните публики всеки е намерил по нещо да си вземе. И допълни, че коалицията засега оцелява.