Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Виенски бал 2022: Блясък в чест на надеждата

След едногодишно прекъсване заради пандемията на 30 април 2022 г. отново се проведе благотворителния Виенски бал. Неговото 21-во издание се превърна в символ на новото начало и надеждата.

Кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на Виена д-р Михаел Лудвиг са патрони на българското издание на събитието в столицата.

За да присъстват на бала бяха дошли гости не само от София, но и от Пловдив, Бургас и Стара Загора. Сред чуждестранните гости, освен дипломатите от посолствата на Австрия, Швейцария, Италия, ЮАР, Албания и др., имаше и голяма група фенове на събитието от Северна Македония. Гост на бала беше и вицепремиерът Гроздан Караджов.

И тази година Виенският бал имаше благотворителни каузи, като допълнителни средства за тях се събираха чрез благотворителните търг и томбола.

Дарената от кмета на София авторска икона на Стоян Мирчев беше купена за 1500 лева от г-жа Марина Вълканова.

Диптиха картини на старозагорскиат художник Светлозар Недев бяха купени за 1000 лева от г-н ЖивкоТодоров.

Г-жа Зарина Генчева, която е всяка година участва в търга брои за пластика на Богдан Бондиков сумата от 1300 лв.

Г-жа Мирела Ненчова дари за търга две сребърни чаши с розлата и дамско златно бижу с диамант и ръчно шлифована таитска перла.

Срещу сумата от 1400 лв. г-н Пламен Ташков успя да се сдобие с двете сребърни чаши, а за дамското бижу имаше оспорвано наддаване и в крайна сметка срещу сумата от 6000 лева успя да го вземе бизнесменът Дамян Петровски от Северна Македония. Общата сума от търга е 11200 лева.

От продажбата на билети за томболата бяха събрани 7720 лева.

Със събраните средства от бала ще бъдат направени дарения за Университетска специализирана болница за активно лечение по ортопедия „Проф. Б. Бойчев“ ЕАД София за закупуване на специализирана апаратура. Друга част от средствата ще бъде насочена за подпомагане на страдащите от войната в Украйна хора.

Окончателната сума за благотворителност ще бъде оповестена след счетоводното приключване на събитието.