Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Един патрон за Украйна не е тръгнал от български производител В Кърджали Корнелия Нинова присъства на надиграване, организирано от местните жени-социалистки. СНИМКИ: НЕНКО СТАНЕВ

От Ненко Станев

И един патрон за Украйна не е тръгнал от български производител. Това заяви лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова в Кърджали, където се включи в надигравано, организирано от местни жени социалистки. Според нея оръжие се изнася за трети държави, а какво става след това, българската държава не можела и нямала право да контролира.

"Не мисля, че лидерство е да вървиш срещу народа си", каза още Нинова. Тя допълни, че докато е вървяла сред хората в Кърджали не е имало човек, който да не й каже - "Дръжте здраво за оръжията. Не искаме да ни въвличате във войната. Искаме мир".

"Ние изразяваме волята на хората. Позицията ни няма да се промени", беше категорична Нинова.

Корнелия Нинова коментира и ситуацията с газа. Тя се позова на представителите на индустрията и работодателските организации.

"От тяхно име заявявам, че те искат да се запази сегашната цена на газа, защото иначе ще фалират, ще освободят хора, ще се покачи безработицата", заяви Нинова. Според нея това означава слагане на таван на цената на газа, каквато е сега, а разликата от оскъпяването да се поеме от държавата. Това щяло да бъде една от темите на разговори на коалиционния съвет на управляващите. Нинова посочи, че средствата можели да дойдат от свръхпечалбите на енергийните дружества.

В Кърджали Корнелия Нинова получи като подарък попълнен тото-фиш. Връчи й го социалистът Назим Мюмюн, известен в района като Кармъзъ /червения/ Назми, с пожеланието да спечели джакпота и с него да подпомогне партията.
Нинова призна, че за първи път получава фиш като подарък и допълни, че ако спечели натрупаната в тотализатора сума, ще я дари на деца.