Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Братовчедките Сара и Джесика, убити при катастрофата
Братовчедките Сара и Джесика, убити при катастрофата

61-годишният Димитър Трайков, който на 30 януари на магистралата до Порденоне причини след катастрофа с джипа си смъртта на братовчедките Сара Рицото (26) и Джесика Фрагасо (20), предложил на близките им 70 хил.евро. Според в.”Кориере дел Венето” предложението на българина дошло при адвоката на Сара и било насочено към останалите сирачета нейни деца на 8 месеца и 2,5 години, всяко от които трябвало да получи по 35 хил.евро от Трайков. Те се намирали в колата по време на катастрофата и били ранени.

Семейството на Рицото обаче не иска парите на българина, който подал и молба за споразумение със съда. „Не мога да приема, че два живота са били прекъснати заради безотговорното поведение на един мъж, който има и смелостта да иска споразумение за престъпление, наказуемо с 10 или повече години затвор”, каза Ален Фрагасо, бащата на Джесика. Адвокатът на Рицото поясни, че в случая става въпрос не за пари, а за справедливост.

Трайков се намира под домашен арест с електронна гривна на ръката си . Той е обвиняем за двойно убийство на пътя, за неоказване на помощ и за шофиране в пияно състояние. „Обезщетението е нещо напълно независимо от искането за споразумение. Икономическата оферта, която се прибавя към обезщетението на автомобилната застрахователна компания, не се предлага в замяна на по-леко наказание, а само за да се засвидетелства съпричастност към онзи, който ще носи цял живот белезите на тази катастрофа”, аргументира се адвокатът на българина Джани Масанцана.