Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Пиксабей
Снимка: Пиксабей

И днес, в последния ден на април, времето остана по-хладно от обичайното, с максимални температури между 14° и 21°, предаде БНТ. През нощта над Северна България ще е предимно ясно, докато над Южна облачността ще е по-често значителна и места там ще превали.

Почти без промяна ще остане времето и на 1 май – предимно слънчево над по-голямата част от страната, но и сравнително хладно, с максимални температури между 17° и 22°. По-значителна купесто-дъждовна облачност и краткотрайни валежи ще има отново в Югозападна България. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток.

В планините облачността ще е по-често купесто-дъждовна. В масивите от Югозападна България ще има и валежи и гръмотевици, временно интензивни. Ще духа до умерен северен вятър, по най-високите върхове - от югоизток.

На Балканите краткотрайни, но интензивни валежи ще има в западните райони на полуострова. В Северна Италия и в алпийския регион ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в много райони ще има превалявания. По-голямата част от Европа, обаче остава под влияние на обширен антициклон и времето ще е предимно слънчево.

У нас и в началото на следващата седмица ще е сравнително хладно, ветровито и по-често облачно. Във вторник вятърът ще отслабне. Ще вали дъжд, повече в западната половина от страната. Дневните температури ще се понижат и максималните ще останат под 20°. В сряда ще има повече слънчеви часове и ще започне затопляне.