Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Увеличихме минималната заплата, ще се справим и с цената на газа Министърът на икономиката Корнелия Нинова посети текстилния завод "Искра".

Държавата застава във ваша подкрепа. С помощта, която ние осигуряваме и вашите усилия, заедно трябва да спасим индустрията в тези тежки времена. Инфлацията, цените на тока и газа, доходите на хората в момента са най-важните въпроси.

Правителството отпусна компенсации за фирмите, увеличи минималната работна заплата. Сега трябва да се справим с цената на газа. Имаме варианти за това, каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова при посещението си в завод „Искра“ ООД, който е един от водещите в текстилната индустрия, съобщават от икономическото министерство.

Вашето предприятие е пример за отлично българско производство, добро икономическо управление и впечатляваща социална политика. Въпреки предизвикателствата, работите 60 години, модернизирали сте завода, осигурявате работни места и произвеждате качествена и търсена продукция. Такива фирми като вашата - малки и средни, са гръбнакът на българската икономика, обърна се към работещите Нинова.

Тя благодари на работниците и ги поздрави с предстоящия 1 май, ден на труда. Тя поздрави г-н Шапатов и ръководството на завода и заяви, че правителството трябва да помага на работодатели, които милеят за българското производство и българската икономика и които полагат усилия да я развиват.

„Лично аз и екипът на Министерството на икономиката и индустрията сме поставили като абсолютен приоритет запазването на българското производство. Правим всичко възможно да помогнем в тази трудна ситуация“.

Знам, че един от най-големите проблеми е нелоялната конкуренция и че държавата трябва да затегне митническия контрол върху вноса от трети страни на умишлено фактурирани занижени цени, за да можем да дадем подкрепа на българското, на родното производство“, допълни още тя.

„Искра“ ООД е водеща фирма с 60 годишна традиция в областта на текстилното производство. Производствената програма на фирмата е: памучни и синтетични технически ленти, паспели, шевици, дантели, кордони, ласета и др. Фирмата разполага с най-съвременно техническо оборудване и има над 4 000 клиенти от българския и международния пазар.