Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ружа Игнатова е в неизвестност от близо четири години / Снимка: Сайт на адв. Джонатан Леви
Ружа Игнатова е в неизвестност от близо четири години / Снимка: Сайт на адв. Джонатан Леви

Създателката на пирамидата Onecoin е в неизвестност от 2017 г. 

Създателката на пирамидата Onecoin Ружа Игнатова е обявена за международно издирване по искане на властите във Германия. Тя е освободена от българско гражданство, съобщават от МВР. За нея се знае, че има германско гражданство, както и родителите й Веска и Пламен.  

За Ружа Игнатова има въведен сигнал в Шенгенската информационна система, а целта е арест и екстрадиция на основание Европейска заповед за арест, издадена от съда в Билефелд. 

Игнатова се издирва за извършена престъпна дейност, свързана с измами с търговска цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари чрез създаване и разпространение на виртуална валута OneCoin.

Това е втори апел за помощ от партньорските германските служби по този случай. Първият бе през 2017 година. Тогава бе планирана и проведена специализирана полицейска операция за неутрализиране на мащабна пирамидална структура за измами с търговска цел. Действията у нас, планирани в рамките на международно разследване за неутрализиране на група за пране на пари чрез ОneCoin, бяха осъществени от служители на ГДБОП.