Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Коя е новината №1 за седмицата? Стачките? Чушки! Кризата? Дръжки! Новината е, че премиерът Бойко Борисов поведе в анкетата сред феновете за класацията "Футболист на годината" с цели 7 пункта аванс пред Митко Бербатов. И правилно! Едно е киснеш на пейката с резервите на Манчестър Юнайтед, друго е да риташ цял мач във Витоша Бистрица.
Аз мисля, че Генерала заслужава по-висока титла - например Футболен премиер на годината, излъчен от целия Европейски съюз. И защо не? Папандреу и Берлускони хвърлиха оставки, еврозоната е пред разпад, само Бойко печели избори след избори и ниже гол след гол за Тигрите от Бистрица.
Като стана дума за премиера и за стачки да се отбележи, че Бойко Борисов вече не е девствен откъм ефективни протести. Преди въртеше-сучеше и все нещо се договаряше, но този път нема лабаво. Премиерът е железен като пернишка пчеличка (виж последния абзац). Нито зърнопроизводителите ще видят пари, нито в БДЖ ще се разминат със съкращенията. Маститите икономически корифеи вече се кълнат, че без риформите, както обичаше да ги произнася Димитър Луджев, сме загинали. Сега се сещам, че тия риформи ги правим точно от Луджево време и все сме под кривата круша. 
- Бойко пред министрите: "За всяко платено милионче жива мръвка се откъсва от мен". Както е тръгнало с тия стачки премиерът ще стане само кожа и кости. Но пък от друга страна е добре. Вижте го Дянков - всички искат да го оглозгат до кокал, но като няма - ще му ядат трандафорите.
- С цел икономии щели да асфалтират пътищата с рециклиран асфалт. Демек - нещо като втора ръка. Това решили от екоминистерството. Пък от БСП навремето обясняваха, че асфалтът не се яде. Сега да видите, че има и по-лошо - на стария асфалт обелките.
- Абе голяма и дълбока любов разцъфна изведнъж между ГЕРБ и БСП. Бойко поздравява Станишев за избора му начело на ПЕС, Станишев му благодари, Плевнелиев в задушевни срещи с Първанов, демонстрират приемственост и единомислие, новоизбраният президент срещу външният министър за решението на Конституционния съд и връщането на посланиците от ДС. Премиерът готов да хвърли оставка заради стачките. Да не би да започваме да ставаме нормална държава? 
- Какво ви казах миналата седмица? Че както е тръгнало, можем да си вържем валутата за китайския юан. Ето го и Дянков: "Ако внезапно пазарите в Европа спрат да работят, (а това по думите му ще стане), ние трябва да се преориентираме към Азия".
Новината обаче при хер Флик е друга - че при следващото правителство на ГЕРБ той нямало да бъде финансов министър. Сигурно затова протестиращите от БДЖ сядат на масата на преговорите с правителството, а зърнопроизводителите спретнаха купон със скара-бира, пържоли и оркестър край турската граница при Капитан Андреево. И знаете ли какъв е досега реалният резултат от протеста? Че полицията накара фермерите да си купят винетки за тракторите. 
- Разбрахте ли? В Пернишко пчелите били направо железни. Можели да извадят мед и от вторични суровини. Хайде със здраве и до другата седмица.