Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Володимир Зеленски. Снимка РОЙТЕРС
Володимир Зеленски. Снимка РОЙТЕРС

Украйна не може да се откаже от своите територии. Това заяви президентът Владимир Зеленски в интервю за CNN, излъчено в неделя, пише Dariknews.bg.

"Не можем да се откажем от нашата територия, но трябва да намерим някакъв диалог с Русия. Ако те са способни на това, значи сме готови. Ако има възможност да говорим, тогава ще говорим, но не на базата на руския ултиматум. Това е въпрос на отношение към нас", добави той.

В същото време Зеленски отбеляза, че "колкото по-скоро започне диалогът, толкова по-малко хора ще загинат", но той не изключи и друг вариант: "Може да се сражаваме с Руската федерация в продължение на 10 години", добави той.

"Шансовете за успешни преговори с Русия намаляват, украинското общество не желае да продължи диалога", заяви още Зеленски.

"Помислете за Буча, Волноваха, Бородянка, Мариупол. Идва момент, когато никой не иска да говори. Нашето общество не иска да продължим преговорите", каза той.

Украинският президент смята още, че напусналите Украйна бежанци все още не трябва да се връщат в домовете си. "Първо, това са жени и деца. Те трябва да се върнат, когато ситуацията се стабилизира."

В същото време Зеленски изрази увереност, че повечето от бежанците искат да се върнат в Украйна и ще могат да го направят, когато военните действия приключат. "Знам статистиката, 93-95% от заминалите искат да се върнат у дома", добави той.