Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Три сватби и два развода РАЗКОШ: Първата сватба на Доган, на която той пристигна с булката на файтон, събра 10 хиляди души на стадиона в Исперих.

Сценаристите никога не биха се сетили за такива заплетени ситуации, каквито ни поднася политическата действителност. Само животът и партийните интереси могат да родят такива сюжети.
Напоследък партия "Атака" води в класацията за шумен развод.

Скоро подобни неща
не се бяха случвали

Но преди 17 г. раздялата между Ахмед Доган и първата му съпруга Айсехел Руфи също разтърси политическите етажи с интимните им откровения. Тогавашните публични разпри между Волен и Капка Сидерови щяха да си останат само техни, ако партия "Атака" не бе нещо като част от семейството им и основана от семейството им. По думите на нейния син Димитър Стоянов през 2005 г. той е карал колата, Волен е държал речите, а майка му разпъвала плакатите. Затова раздялата между Волен и Капка стана повод за разцепление и в партията.

Разривът между Доган
и Айсехел можеше да е
само една лична драма,

ако нейните твърдения, че мъжът й пиел и я биел, не засягаха лидер на тогава балансираща в парламента партия. Отговорът на Доган е смразяващ - неговата версия е, че булката му е имала интимна връзка със своя приятелка. Според наблюдатели разводът ще остане в историята и с фактите, разказани от Сокола, че първата му съпруга не се е грижила за чистотата и уюта на семейното им гнездо и дори не е перяла бикините си.
И двете политически сватби минават пищно и зрелищно като за политически лидери - и през 1993 г. между Доган и Айсехел, и през 2006 г. между Капка и Волен. Ахмед Доган събира на стадиона в Исперих почти цялото войнство на ДПС, булката се появява във файтон с два бели коня, облечена в традиционна турска носия - тъмносиня рокля и шалвари с кафтан. Сокола признава впоследствие, че се е подчинил на партията сватбата да бъде с много салтанати.

"Моето изискване беше за ограничен кръг.
Но тук се намесиха
партийни структури,

които настояваха да е на стадиона в Исперих, с изпълнения и народно веселие. Получих голяма критика, че не съм изпратил покани на много хора, въпреки че на стадиона се събраха 10 хиляди души", споделя Доган в свое интервю. Партията му издава ултиматум да се ожени и той избира племеницата на своя съратник и основател на ДПС Емин Хамди - Айсехел Руфи. Тя е едва 19-годишна и това се оказва също така важен факт, както и потеклото й. Не защото е влюбен.
"Тя изобщо не е била избраница и няма данни да бъде избраница.
Едва ли е било "черна неделя" - да решавам, без да мисля.
Просто се предоверих на тези дадености на етноса, на електората", споделя Доган след раздялата. Малко преди сватбата той вече бил наясно с характера на Айсехел.
Осъзнал, че направил гаф и разводът им е въпрос на време.
"Обект на нейните домогвания е едно същество от Варна, с което много често е спала. Едно хубаво момиче, което прилича на момче и което от ревност не дойде на сватбата", разказва Доган за навиците и предпочитанията на булката си. Той признава в свое интервю, че една сутрин не му издържали нервите и зашлевил два шамара на жена си, извикал служебната кола и я изпратил при майка й за "превъзпитание".
"Момичето, което обичах, бе повече мъж от Доган. Преди да се оженя за него, обичах един човек с душа и сърце на мъж, но тяло на жена, който едва ли има вина, че е създаден така от Бога", разказва бившата съпруга на Доган Айсехел Руфи след раздялата им. Историята не свършва с това.

Първата му жена признава, че е направила аборт и дори се радва, че така е станало,

за да не намрази детето си, както е разлюбила баща му. Сокола също възкликва, че Господ го е спасил от нейното дете, защото никой не знаел след това как щял да получи развод от Айсехел. След бурната раздяла Сокола изчаква година и половина, преди да се ожени отново - този път за 21-годишната Ширин Карнобатлъ от Плевен. Тя също е дъщеря на активисти на ДПС. Кандидатствала за водеща на новините на турски език по БНТ и Доган бил сред публиката. Спечелила го с красотата и възпитанието си. Втората сватба не е чак така пищна като първата. Както казва Доган, тя ще е "в тесен роднински кръг" от 300 души.
"Ако направим бедна сватба, хората ще кажат, че Доган се "прави на беден" и не спазва ритуалите. Ако е прекалено пищна, ще твърдят обратното. При всички случаи обществото няма да приеме както трябва сватбената ни церемония", казва Доган.

Малко преди втората си сватба
той признава, че
трети път няма да има

"Ако още веднъж се подхлъзна, за цял живот ще си остана ерген второ издание...", споделя Доган. И действително до този момент не е нарушил заканата си, след като се развежда и с Ширин. Макар че живее от години с манекенката Алтен Алиева, той не е сключил брак с нея. Вторият му развод - с Ширин Карнобатлъ, не е така широко обсъждан в публичното пространство. Жена му никъде не разказва какво точно се е случило между тях и защо се е наложило да се разделят. Единственото, което се знае за този втори развод, е, че Доган взема при себе си дъщеря им Демет за отглеждане. Момичето расте в Боянските сараи под погледа на манекенката Алтен.
Пак политическа е причината за брака между Капка и Волен, които преди това живеят заедно цели 15 г. През 2005 г. "Атака" става парламентарно представавена формация. И година по-късно Волен и Капка вдигат тежка сватба. Това е периодът на мир и любов между двамата, както и между току-що избраните депутати на "Атака". Всички вървят плътно зад Волен като стена и не се отдръпват ни на крачка от него.
Сватбата е изпълнена с множество знакови символи - дотолкова, че да се превърне в политическо и партийно събитие. Съвсем по националистически бе избрано мястото - Кърджали. Градът е специално избран като крепост на българщината по думите на националистическия лидер.
Кумът е дясната ръка на Сидеров в партията.
По неговата телевизия Волен дотогава води безкрайно дълги собствени предавания, с които пропагандира тезите на "Атака". След гражданския ритуал идва ред и на църковния. Естествено, че като за националистически лидер не е отслужен от случаен свещеник. Именно отец Боян Саръев извършва венчавката. Също един от поклонниците на националистическата идея. За да е ясно, че сватбата е партийна, на тържеството са поканени всички депутати от "Атака", координатори от страната и други активисти. Волен дръпва една агитация.
"Преди да се венчаем в църквата, ние се венчахме за страната си", казва Сидеров по време на тържеството. Синът на Капка - Димитър Стоянов,

казва, че откакто се
познават с Волен, го чувства
като свой собствен баща

"Уважаеми кумове, убедени ли сте, че младоженците се познават достатъчно добре и по своя воля са решили да сключат граждански брак?", попита длъжностното лице.
"Ако и след 15 години съвместен живот не се познават и не са сигурни, то кога?", обажда се кумът Валери Симеонов и дори не подозира, че само след 5 г. нещата ще се променят.
"Бързай да я настъпиш", съветват го атакисти. Младоженците така и не спазват ритуала и кой кого ще командва вкъщи, а и в партията, остава тайна.
В "Атака" всичко започна с разрива в отношенията с кума им - шефа на телевизия СКАТ Валери Симеонов.
След новината, че двамата се разделят, Волен обвини Капка, че иска да обсеби партията. Организацията така дълбоко се е сраснала със семейството, че нещата започват да излизат извън контрол. Във формацията думата доскоро имаше и бащата на Капка - Георги Ибришимов, който заемаше висшия пост национален координатор. Общата им фирма издава партийния орган - в. "Атака". Синът й - Димитър Стоянов, е евродепутат и заместник-председател на формацията. Тук се намесва е странична сюжетна линия, защото той от години е в лоши отношения с истинския си баща Кин Стоянов, син на Радой Ралин. Това си пролича и на сватбата на евродепутата през юли. На тържеството присъства Волен Сидеров с майка му Капка, а истинският му баща не е поканен. Очевидно тогава партийно-семейният развод все още е могъл да бъде запазен в тайна.
Новината, че Волен и Капка се разделят, се носи из кулоарите на парламента, но я потвърждава синът й Димитър Стоянов, който доскоро беше един от най-верните хора на Сидеров и на първа линия на всички мероприятия.
Ядосан на бившия си доведен син, Волен Сидеров не може да се примири, че го е издигнал до всички политически нива. Пита къде щеше да е Стоянов, ако не е бил той, дали е щял да е депутат и евродепутат. След изключването му от партията синът на Капка обвини бившия си партиен лидер и втори баща, че е довел политическия им спор до нивото на турски сериал.
"Изключването ми е противоуставно - избран съм от конгреса за заместник-председател", каза Стоянов.

Дали между тях се е
намесил четвърти човек
в лицето на бившата му
приятелка Деница Гаджева,

той не иска да коментира. Независимият депутат, напуснал "Атака" - Камен Петков, директно обяви, че Деница Гаджева е новото гадже на Волен Сидеров и тя е причината за раздялата му с Капка. В личните отношения между бившите съпрузи се намесва и баща й, който отговарял досега за връзката със структурите на "Атака". Георги Ибришимов се изповядва в столичен вестник, че Волен е съсипал дъщеря му. Междувременно тя е отстранена от поста главен редактор на в. "Атака", а още през април издаването му е прехвърлено от фирмата й към самата партия. Бившият депутат от партията Камен Петков разказа по една телевизия, че през февруари Капка сварила мъжа си да интимничи с Деница Гаджева в столичен хотел. Самата тя, за да отхвърли обвиненията, подаде оставката си от висшия форум на партията.
"Подавам оставка от Централния сбор, за да разсея всякакви съмнения относно някакви лични връзки вътре в ръководството на партията, въз основа на които се определят постовете. Искам да стопирам нападките към г-н Волен Сидеров и към цялото ръководство, защото те не са само към него, а към цялото ръководство на партията, към Централния сбор", заяви преди две седмици Гаджева. Тя си спечелила неприязънта на "една личност", която се изживявала като сив кардинал, защото се възпротивила.
"Казах: "Край! Няма да ви позволя повече да си играете така с хората!"
Тя се опита да си поиграе и с моята съдба - затова бях нарочена за любовница, затова бях преследвана, заплашвана, искаше ми се оставката. Бях принуждавана от тази личност да напусна парламентарната група на "Атака". Когато това не стана, започнаха нападките срещу мен в жълтите медии", споделя Гаджева. През цялото време тя нарича съперницата си "тази личност", никъде не споменава името й, макар че всички се досещат за кого става въпрос.
Разликата при сватбите и разводите в партиите на малцинствата и националистите е, че Доган никога не е позволявал на нито една от жените си да заеме политически и партиен пост. Те винаги са били встрани от ДПС. Държал ги е на дистанция от политическото си битие. Докато Волен Сидеров издига във формацията си съпругата си, сина й, баща й и набедената за своя приятелка на високи партийни постове или влиятелни места. Затова в ДПС не настъпи никакво разцепление въз основа на браковете и разводите на Доган, докато в "Атака" напускат депутати. Може би защото, както казват някои от тях, Капка е редила листите през 2009 г. Така че разводът на Сидерови може да съсипе "Атака", която и без това не получи добри резултати на местните и президентските избори.

 

Самотните синове на Доган

Айан мечтаел да се разходи
със сестра си в сараите

Плод на любовта между лидера на ДПС Ахмед Доган и три жени са двамата му синове, Демир и Айан и дъщеря му Демет. Красавицата е от втория брак на Доган с Ширин Карнобатлъ, с когото той се разведе преди години. Сега девойката расте щастливо под грижите на приятелката му, манекенката Алтен в Сараите в елитния столичен квартал Бояна. От първия си брак с Айсехел лидерът няма деца.
Безоблачното и спокойно детство на Демет беше само в сънищата на синовете му. Демир е най-големият син на председателя. Майката е Таня Желязкова. Съдбата ги среща с бъдещия лидер на Движението за права и свободи по време на студентските години в Софийския университет. Тогава Доган учи във Философския факултет. Любовта между двамата пламва по време на студентските бригади. Когато ДПС се създава на 4 януари 1990 година, Таня става първата секретарка на бъдещия лидер. Общата партийна кауза още повече сближава Доган и Таня. И плодът на любовта им не закъснява, ражда се Демир. Появата на бял свят на момчето не означава майката и таткото, които до раждането са живеели на съпружески начала, да скрепят връзката си с брачно свидетелство. Дали заради липсата на такова свидетелство пътищата на Таня и Ахмед се разделят. Но Доган постъпва честно към самотната майка. Признава сина си пред закона и му дава името си Доган. Той не ги изоставя и им помага, докато момчето порасте. Днес Демир е самостоятелен млад мъж. Също като баща си той разбира от хубави жени и е сериозен във връзките.
Щастието да носи името на знаменития си баща все още не може да се усмихне на тайния син на Ахмед Доган - Айан. За дълго пазената тайна разказаха пред "168 часа" двама депутати от ДПС и общински чиновници от община Дулово, където момчето живее заедно с майката Айтен Хюсмен. Айан е роден на 12 февруари 1995 година в София. И той подобно на брат си Демир е плод на любовта на лидера с 11 години по-младата секретарка, Айтен. Привлечена от каузата ДПС, младата жена пристига в София в началото на 90-те години. С Доган я запознава по време на партиен купон бившият депутат в 36-ото Народно събрание Орхан Мимиш, разказва бившият заместник на Доган - Осман Октай. Момичето се влюбва в лидера. А той я одобрява и заживява с нея в апартамента си в кв. "Белите брези". Скоро на бял свят идва и Айан. В превод от турски името означава "знаменит", "губернатор".
И Айтен има съдбата на Таня Желязкова. Доган се впуска в нова любовна авантюра с Айсехел. Тя по-късно му става съпруга. А детето и майката Айтен са принудени да се приберат в Дулово.
Доган все пак не ги изоставя. Купува и обзавежда апартамент на ул. "Теменуга" 1 в Дулово. В този блок живеят полицейски шефове.
Младата жена е разочарована не толкова от раздялата с любимия мъж, колкото от себе си. Изплашена и стресирана според ДПС активисти от новата ситуация Айтен се съгласява в акта за раждане, издаден от столичната община "Триадица" в графата "баща" да бъде вписано , "неизвестен". "Вината беше и на двамата. Аз не бях особено настоятелна. Ако тогава бях настоявала повече, можеше Ахмед да склони и малкият да носи неговото име Доган", сподели пред "168 часа" неотдавна майката Айтен. Тъй като това не се е случило, момчето, което учи в Езиковата гимназия в Силистра, е записано в официалните документи като Айан Айтен Терзи.
Съкрушени от драмата на Айтен, роднините й не са се отказали да съдят Доган за бащинство. Законът позволява на Айан, след като навърши 18 години да заведе дело за бащинство, в съда. Назначената от магистратите ДНК експертиза ще докаже кой е бащата. Ако съдът се произнесе, че Доган е бащата на Айан дуловският му син автоматично става наследник на имотите на лидера - апартамент в жк "Белите брези". Прословутият сарай в Бояна, както и детският замък в Дръндар не се водят официално на председателя на ДПС.
Самият Айан разказа пред "168 часа", че се гордее с известния си баща. Следи по телевизията всички негови изяви. Не крие, че голямата му мечта освен да стане преводач в Южна Америка, е да гостува на баща си в Сараите. Както и да носи името Доган. Айан удивително прилича на лидера. Има неговия поглед, усмивка и страст към усвояване на науките. За разлика от двамата си братя дъщерята на Доган - Демет, не познава житейските драми. Днес младата дама може да се похвали с щастливо детство, обградена от грижите на баща си и неговата приятелка Алтен. Като ученичка в училището за даровити деца в Горна баня, щерката на Доган обра наградите от олимпиади по математика и по български. Има на кого да прилича, баща й е учил две години в Шуменския университет. Приет е в специалността "Българска филология". Но се прехвърля в София. Непризнатият брат на Демет - Айан, има и друга голяма мечта - да се разхожда с красивата си сестра из сараите и да се любуват на пауните. Въпрос на време е това да се случи някога.

 


Осиновяването на тайния син предстои

Почти в депресивно състояние е изпаднал най-големият син на Ахмед Доган - Демир, през последните няколко месеца. В компании, в които са деца на известни политици, той споделял често, че му е много тъжно заради поведението на баща му, твърдят пред "168 часа" присъствали на купони в нощни столични клубове. Демир се оплаквал пред приятелите си че отношенията с баща му в последно време са охладнели. Налагало се Демир да чака с часове в Сараите, заедно с активистите от ДПС, докато баща му "благоволи да го приеме".
"Това адски ме изнервя", негодувал той пред приятелите си. Срещите баща и син минавали формално, като служебни. Самият Демир се оплаквал още пред приятелите си, че баща му симулира загриженост, без да изпитва такова чувство.
В последно време според нашите информатори Демир имал много сериозен план и работел върху изпълнението му, да разговаря с баща си по една тема, която не била от любимите на Доган - припознаването на Айан за негов син.