Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На 19 септември 2021 г. Кирил Петков и Асен Василев обявиха, че влизат в политиката с “Продължаваме промяната”, а зад тях застанаха млади и непознати лица. Къде са те днес - виж в снимката.
На 19 септември 2021 г. Кирил Петков и Асен Василев обявиха, че влизат в политиката с “Продължаваме промяната”, а зад тях застанаха млади и непознати лица. Къде са те днес - виж в снимката.

На нощен конгрес в петък, 15 април, в Пловдив

Учредява се четири месеца след като влезе във властта - както преди 20 г. направи и царското НДСВ

Кирил Петков и Асен Василев отново в тандем, ще са съпредседатели на новата формация

4 месеца след като влезе във властта, “Продължаваме промяната” става партия.

Учредява се този петък в Пловдив. И още от старта си дава знак, че не желае да се държи точно като стандартните политически формации, макар да се създава по всички законови правила.

Първо, очаква се да има двама съпредседатели - Кирил Петков и Асен Василев, които от самото начало са рамо до рамо в проекта “Продължаваме промяната”. В партията те ще продължат отново като тандем, като

най-вероятно премиерът и вицепремиерът няма да имат заместници

Второ, основната партийна дейност ще се развива в интернет. Голяма част от структурите ще са виртуални и ще си общуват и водят партийния дебат в облак. Въпреки това по места ще има регионални бюра и координатори.

Трето, учредителното събрание ще стартира извън традиционния ден и час за едни класически партиен конгрес.

“Промяната” навлиза официално в партийния живот в петък вечер - конгресът стартира в 17 часа, като вероятно ще продължи до късно през нощта. Знаково е избрана зала с името “България” в Международния панаир в града под тепетата, който е собственост на известния пловдивчанин и враг на соцлидера Корнелия Нинова Георги Гергов.

Причината за късния час на учредяването е голямата натовареност в графика на премиера и министрите на “Промяната”, които ще са и основни действащи лица на конгреса, обясняват организатори на събитието.

А рано в събота премиерът Кирил Петков директно от Пловдив ще излети за Битоля. Там заедно с вицепрезидента Илияна Йотова и бившия македонски премиер Люпчо Георгиевски ще открие новия офис на българския културен център “Иван Михайлов”. Сградата бе обект на нападение и вандалщина през февруари.

Така също както царското НДСВ преди 20 години, “Продължаваме промяната” ще се превърне в партия месеци след влизането си във властта. В момента мандатоносители на управляващата формация са ВОЛТ на Настимир Ананиев, “Средна европейска класа” (СЕК) на Константин Бачийски и ПД “Социалдемократи” с лидер Елена Нонева.

На следващи избори обаче Петков и Василев вече могат да се явят със собствена регистрация

За България настъпи моментът, в който промяната трябва да продължи. Времето на безобразията, беззаконието, кражбите и корупцията ни лишава от справедлив и достоен начин на живот. България е обгърната от несправедливост, срещу която е необходимо да се изправим и преборим, за да постигнем общата мечта - да направим България държавата, с която да се гордеем, е записано в учредителната декларация на новата партия, приета от инициативен комитет на 8 април.

Обещанията в нея почти се препокриват със заявките на Петков и Василев, с които влязоха в управлението - въвеждане на пълна прозрачност в управлението на държавните средства във всички сектори и на най-добри практики за борба с корупцията, “пропила държавните структури”, която е основна пречка за подобряване живота на българите.

От ПП се заричат да се борят за постигането на работеща икономика, както и за

справедлива, независима и работеща съдебна система

6 основни принципа ще следва новата партия, сред тях са възстановяване на свободата на словото и връщане на доверието на гражданите в институциите, става ясно още от учредителната ѝ декларация. Другите принципи на “Продължаваме промяната” са върховенство на закона, равенство на всички български граждани пред закона, политически плурализъм и независима съдебна власт, зачитане на основните права на човека.

При целите пред новата партия отново на първо място е записано основното обещание, с което “Промяната” дойде на власт - нулева толерантност към корупцията (така бе озаглавена и предизборната им програма).

И другите разписани цели следват основните приоритети, донесли победата на Петков и Василев на изборите миналия ноември, като спиране на течовете на публични средства, независими, компетентни и честни хора в управлението, премахване на ненужните лицензи, регистрации и разрешителни.

Достоен живот на пенсионерите, качествено образование, инвестиране в масовия спорт и изкуствата, работещо

здравеопазване без нужда от доплащания,

по-бърза и безопасна транспортна мрежа, са изброени още като цели на новата формация. Както и преустройване на българската енергетика, за да е независима от чужди енергоизточници, и постигане на баланс между конкурентна икономика и Зелената сделка. Следват възстановяване на българското земеделие, запазване на природата, поощряване на съвременната българска култура.

ПП обещава да отстоява националния ни интерес в ЕС и НАТО и да води “последователна и принципна външна политика”.

Убедени сме, че при справедливо разпределение на средствата, които ще постъпят в държавната хазна вследствие на икономическия растеж, прилагането на тези политики ще доведе до широк социален просперитет и създаване на възможности за по-добър живот в България, казват от “Продължаваме промяната”. Което отново напомня на царския почерк от онова изявление на поляната във “Врана” през 2001 г., което също бе направено през април.

Хората на Кирил Петков и Асен Василев са убедени, че са “обединени в един отбор, който притежава необходимите морални ценности и качества за постигане на желания резултат за всички българи”.

Оперативният орган на партията ще е

Изпълнително бюро, в което се очаква да влязат 13-15 души

В по-висшия партиен орган - Националния съвет, пък ще заседават по право всички депутати и министри от ПП.

Желаещите да бъдат част от новата партия ще подписват декларации за индивидуално членство, които може да бъдат намерени на сайта на “Продължаваме промяната”.