Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

"Грешка беше да се издигат две кандидатури, особено партийни, още повече в една коалиция. Спорът виждате, че доста се нажежи, опитваме се да внесем разум и спокойствие, имаме още малко време. Смятаме, че решението е в изтегляне и на двете кандидатури, нова процедура и банкер експерт, около когото да има консенсус".Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Нинова заяви, че е благодарна на партньорите, че са приели този формат – лидерски срещи да се прави редовно и там да се обсъждат политическите решения, каза Нинова.

Според вицепремиера, Кирил Петков е склонен да оттегли Андрей Гюров, но Слави Трифонов - не. 

"Никой няма намерение да се сменя земеделският министър Иван Иванов." Така коментира Нинова слуховете около земеделския министър.

"Нелепо и грозно е поведението на министър Атанасов, което се вижда на клипа му", коментира тя сканaла с видеоклипа, публикуван от министъра на културата.

"Ако парламентът вземе решение да изпратим оръжия за Украйна, става сложно. Аз като министър на икономиката няма да подпиша този документ. Ако искат да ме сменят. Аз си тръгвам! Отчитам мнението на мнозинството от българските граждани и националния интерес", добави още вицепремиерът.