Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Една трета от евродепутатите настояват за безпрецедентно разширяване на санкциите след трагедията в Буча

След зверствата и трагедията в Буча 207 от общо 705 евродепутати, сред които и петима българи, настояват за безпрецедентно разширяване на санкциите срещу Русия. Те искат тотално енергийно ембарго, затваряне на всички пристанища за руски кораби, 100% изключване на руските банки от системата SWIFT и разширяване на черния списък с лица и олигарси. На този етап решението е да се прекратят доставките на въглища, а вносът на природен газ ще продължи.

В отговор Кремъл енергично започна кампания, с която да обяви, че труповете по улиците на Буча са фалшиви и са поставени там само за

да бъде дискредитирана Русия.

Тезата на Москва е, че това е поредна манипулация на Киев, в резултат на което редица западни медии започнаха разследвания за проверка на фактите.

Твърденията на Кремъл, че някои трупове се движат или се изправят, засега не се потвърждават.

Пъзелът става още по-сложен, защото в Германия се чуват призиви от страна на мощни концерни, че санкциите не бива да се разширяват, тъй като, ако страната остане без доставки на руски енергоносители, това може да предизвика срив и фалити в индустрията.

"Ханделсблат" съобщи, че в немското Министерство на икономиката обмислят дори

експроприация на поделенията на “Газпром”

и "Роснефт" в Германия, ако някоя от двете компании изпита трудности с доставките или изпадне в "технически фалит" заради санкциите.

Именно заради това Европа все още се колебае

да разшири санкциите и върху пристанищата.

Ситуацията e такава, че войната трябва да спре час по-скоро, въпросът е как.