Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Алармирахме за политически натиск, сега има и криминален, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева

През последната година алармираме за политически натиск. Сега вече има натиск с криминален характер, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева в изявление от Съдебната палата.
"На ул. "Черковна", в шкаф на служебен кабинет на магистрат, е намерен плик, адресиран лично до него. Подател не е посочен. В плика има патрон 9 мм и няколко хартиени бележки - напечатани изрезки на отделни думи - "кръв" и "информиран". Недопустимо е прокурор да намери в служебния си кабинет такова нещо. Всеки може да си направи извода каква е целта. Дали е случайно, че има текст и с името на столична болница, която колегата е посещавал в последните месеци", разкри Милева. Тя посочи, че сградата на Специализираната прокуратура е охранявана от органите на Министерството на правосъдието.
"Целта е магистратите да се страхуват да изпълняват задълженията си. Те трябва да бъдат самостоятелни и да изпълняват задълженията си без външен натиск и вмешателство", каза още Сийка Милева.
Заплашеният прокурор повече от година е с охрана заради застрашеност.
"Как държавата ще гарантира, че това няма да се случи с други колеги? Какво още трябва да се случи, за да работим за обществото, а не да бъдем атакувани. Доживяхме колеги да разпитват прокурори за заплахи към тях", завърши Сийка Милева.