Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Като гледам, заформя се едно стачно “дежа вю” (deja vu от фр. - нещо познато, вече видяно, б. а.). Железничарите пак подготвят ефективна стачка заради съкращенията. Зърнопроизводителите отново стягат техниката да блокират страната заради неизплатени субсидии. Синдикатите точат ножа заради вдигането на пенсионната възраст. Крайно време е Бойко да преживее профилактично една ефективна стачка и да не го приема толкова лично. Гърците ги имат като “добър ден”.
 Иван Костов публикува във фейсбук прочутата си статия в “Работническо дело” от 30.11.1989 година с уговорката, че стои зад всяка своя дума с изключение на последния пасаж, заръчан му от редактора. Направих си труда да я прочета. Ето ви още един пасаж от “средата” на творбата:
 “В днешния бурен и бързо променящ се свят ни заплашва загуба на икономическия суверенитет (значи при социализма сме го имали, б. а.). Запазването му изисква да се вземе смело решение в полза на реформите. Противното ще означава още по-пълно изтощаване на стопанския потенциал на страната, а след това проникване на чужди фирми и монополи(очевидно западни, б. а.), които ще ни лишат от собствените ни ресурси. В това отношение не трябва да има никакви “илюзии”. Никой няма да дойде, за да ни помогне. Ще дойдат, за да правят тук своя бизнес. Националното достойнство изисква да не се чака и предизвиква такъв развой на нещата. Не е в българския характер да се втурнем с отворени обятия и увиснем на шията на чужденеца.”
На това му казвам “основна стратегия за привличане на чужди инвестиции” и най-първата стъпка към отварянето на страната към западните пазари и приемането ни в ЕС.
 Видният седесар Стефан Иванов пише на Мартин Димитров: “Вие просто не знаете къде сте.” Писмото е по повод изборния провал на сините и неадекватните реакции на партийното ръководство, което така и не е поело отговорност. Абе как да не знаят къде са - на “Раковски” 134 и от време на време в парламента. Според гербаджиите дори са в една нова коалиция заедно с БСП и ДПС. Иначе можете да ги срещнете на раздумка в “Синия лъв”.
 Почна се, братя! През седмицата стана ясно, че китайска компания е взела под аренда 20 000 декара земеделска земя във Видинско. Фирмата ще отглежда царевица, люцерна и слънчоглед, като продукцията ще се изнася в Китай. Инвестицията се оценява на 10 млн. евро. Преди време така се тръгна с едно магазинче в Илиянци. После дойде и заводът за китайски автомобили в Ловеч. Както е тръгнало, накрая, като се разпадне еврозоната, можем да се вържем за йоана.
 Среднощен съвещателен сбор на ПП “Атака" изключи немирния Димитър Стоянов от партията. Младият евродепутат предполага, че на негово място в ръководството ще поставят някоя от надуваемите кукли на Сидеров. Че там има ли нещо, дето не е надуваемо?
 Кои според Дянков са размерите на красавицата Бълхария? Отговор: 90:60:90. В смисъл пенсионираш се на 90 години, имаш стаж 60 и получаваш пенсия 90 лева. Да, обаче без бюджетен дефицит!