Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Уил Смит и жена му Джейда са редовно одумвани заради брака си.
Уил Смит и жена му Джейда са редовно одумвани заради брака си.

Травмата кара актьора да брани до кръв жена си, макар че му изневерява

През 1989 г. 20-годишният рапър Уил Смит организира побой над продуцента си Уилям Хендрикс, при който жертвата е със счупена кост на очната кухина, шест шева, и едва не губи зрението си. Певецът, току-що получил “Грами”, е арестуван, но се измъква без присъда. През 2012 г. на премиерата в Москва на “Мъже в черно III” Смит шамаросва украинския  репортер зевзек Виталий Седюк, който се хвърля да го целува, поставяйки мъжествеността му под въпрос. “Да се благодари, че не го нокаутирах”, коментира тогава Смит.

Прочутият актьор, продуцент и музикант, който на наградите “Оскар” в неделя зашлеви водещия Крис Рок, очевидно

има проблем с гнева

“Аз по принцип съм весел, усмихвам се и хората не подозират за  звяра, който се буди в мен, когато ме предизвикат, разкрива той. -  Някаква висша сила ме призовава да защитавам хората”.

Сега вече всички знаят за звяра. На холивудските филмови награди яростта се надигна у 53-годишния Смит така внезапно, че изненада и комика Рок, и публиката, и самия него. Отключи я безвкусна закачка за бръснатата глава на 50-годишната му съпруга, която страда от болестен косопад алопеция. “Шегите за моя сметка са част от работата, но шегата за здравословното състояние на Джейда бе твърде тежка за мен и реагирах емоционално”, оправда се актьорът. Той удари Крис Рок минути преди да получи първия си “Оскар” за най-добра мъжка роля във филма “Методът Уилямс”, като до последния момент уж се смееше на задявката.

За гневния изблик, който едва не му коства статуетката, Уилард Смит има фройдистко обяснение. Роденият на 25 септември 1968 г. във Филаделфия актьор като малък мълчаливо страда от побоите на баща му над майка му.

Актьорът удря шамар на Крис Рок по време на “Оскарите” в неделя.
СНИМКИ: РОЙТЕРС
Актьорът удря шамар на Крис Рок по време на “Оскарите” в неделя. СНИМКИ: РОЙТЕРС

Години по-късно, когато пенсионираният инженер насилник вече е в инвалидна количка,

синът обмисля да го

убие за отмъщение,

разкрива самият той в мемоарите си. Пише: “Чувствах се страхливец, че навремето не се намесих и не помогнах на мама”.  

Травмата от детството превръща Уил във внимателен и толерантен съпруг. Което обаче не значи, че с Джейда не са една от най-странните и ексцентрични холивудски двойки, с отворен брак и широко разбиране за съпружеска вярност.

Двамата се срещат през 1994 г. на снимките на комедийния сериал “Принцът от Бел Еър”. Той е прочут рапър и звезда от няколко филма и тв поредици, а тя – пробиваща актриса и певица. “Прехвърчаха искри, почувствахме връзка, но аз вече бях женен и имах син Трей”, разказва Уил.

Следващата вечер той е на ресторант със съпругата си – бизнесдамата Шири Зампино. Разстроен е, крие се в тоалетната и плаче. “Разбрах, че съм се оженил за грешната жена”. Зампино също разбира и след едва 2 години брак през 1995 г. подава молба за развод.

През 1997 г. Джейда и Уил се венчават, той – влюбен и копнеещ за семейно щастие, тя – принудена от майка си, тъй като е бременна с първото им дете, сина Джейдън.

Женихът е на седмото небе. “Нито ден в живота не съм искал друго, освен да имам семейство. От 5-годишен си представям какво ще бъде то”, споделя актьорът, израсъл в строга баптистка среда.

Булката – напротив, ужасена е. “Винаги съм имала съмнения относно сватбените окови, не исках да се омъжвам - признава тя. – На венчавката бях толкова нещастна, през цялото време плаках. Никога не съм приемала тази форма на отношения, не я приемам и днес”, казва съпругата, която

живее с Уил в

свободен брак

По всичко изглежда, че пъстрооката мургава красавица с ямайски корени формира отношенията в брачния съюз, който макар и дълготраен (25 г.), не е нито ортодоксален, нито моногамен.

Смит заедно със съпругата и децата си, след като спечели “Оскар”.
Смит заедно със съпругата и децата си, след като спечели “Оскар”.

В началото нещата в семейството на мистър и мисис Смит вървят тихо и кротко, около тях не се шуми, а през 2000 г. им се ражда дъщеря Уилоу. Уил прави хит след хит – и в музиката, и в киното. Трупа награди “Грами”, номинации за “Оскар”, блясва в “Денят на независимостта”, “Аз, роботът”, “Али”, “Обществен враг”, “Преследване на щастието”, “Лоши момчета”.

Но у дома затъването “в еснафщина, рутина и скука” отегчава Джейда до смърт и тя се хвърля в обятията на певеца Марк Антъни, тогава женен за Дженифър Лопес. Приписват ѝ и много други забежки.

През 2011 г. двойката се разделя за няколко години. “Бракът куцаше. Не можехме повече да се преструваме. И двамата бяхме нещастни, нещо трябваше да се промени”, пише Смит в книгата си. Съпругата продължава да се разтушава, като започва страстна връзка с 21-години по-младия рапър Огъст Алсина, приятел на сина ѝ, който после се фука с авантюрата.

Съпругът не остава длъжен – утешава се с рус ангел - актрисата Марго Роби. Засичат го в интимни отношения с писателката Карин Стефанс и с 19 години по-възрастната танцьорка Деби Алън. Признава, че e имал еротични мечти за харем с 20 момичета, сред които Хали Бери и балерината Мисти Копланд, и дори търси помощ от сексолог.

Семейство Смит не крие, не лъже и

не се срамува

от полигамията и

сексуалната свобода

на връзката. Напротив – подковава ги философски. “Водихме безкрайни дискусии за идеалните брачни отношения и стигнахме до извода, че трябва да си позволяваме сексуална свобода и връзки с други партньори - обяснява възгледите си Уил в интервю за сп. GQ. - Бракът не е затвор, всеки от нас трябва да е щастлив по своя начин. Днес смятам, че съпружеската вярност не е в моногамията, а в независимостта, която си даваме. Доверието, откровеността и безусловната подкрепа са най-висшият израз на любов. Променихме се за добро”.

Но изглежда, се е променил главно той. Актьорът признава, че трудно е приел отворения брак заради християнския морал, в който е възпитан. Борил се е и с ревността. В спомените си пише как като млад съпруг люто е мразил старата любов на Джейда – покойната хип-хоп легенда Тупак Шакур. “Исках да ме гледа, както гледаше него”.

Джейда обаче е от фриволно семейство на извънбрачни връзки, разводи и наркотици (в училище самата тя е дилър). Под нейно влияние Смит се преборва с егоизма и чувството за собственост към партньора.  Огъст Алсина уверява, че като любовник на жена му е ходил на почивка с тях и е гостувал в имението им за $ 40 млн. в Лос Анджелис. “Уил фактически благослови връзката ни”, казва той. Смит бе  захапан, че търпи изневерите  на Джейда, и от водещата на тазгодишните награди БАФТА с думите: “Според мен най-доброто му изпълнение миналата година бе, че се примирява с гаджетата на съпругата си”.

Но и Джейда твърди, че е дала на мъжа си свобода да си избира други сексуални партньори. “Винаги съм му казвала – прави каквото искаш, стига после да можеш да се гледаш в огледалото”.  Тази екстравагантност от години превръща двойката в мишена на клюки и клевети.

“Чувала съм какво ли не – че бракът ни е

фалшив, че той е гей,

че аз съм обратна,

че сме бисексуални”, споделя съпругата. Покойната актриса Алексис Аркет преди години каза, че някой ѝ казал, че първата му жена заварила Уил с друг мъж в леглото, което Шири Зампино отрича.

Самият Смит много се дразни от намеците, че е хомо, и изтъква качествата си на Казанова. “Когато с Джейда се събрахме, любехме се до изтощение по няколко пъти на ден. Започнах да се чудя дали това не е състезание. За мен имаше две възможности – да задоволя тази жена сексуално или да умра”, разказа актьорът на Опра Уинфри миналия ноември. А тя отвърна: “Виждам, че си жив – значи си спечелил състезанието”.