Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова СНИМКА: БСП
Корнелия Нинова СНИМКА: БСП

България изнася оръжия и стоки за употреба за над 60 държави. Нито 1 износ не е за Украйна, не само откакто е правителството на Кирил Петков, а от 2015 г.

Това увери вицепремиерът Корнелия Нинова по време на днешния парламентарен контрол в отговор на депутата от "Възраждане" Елена Гунчева за това изнасяни ли са оръжия от завод "Арсенал" за Украйна.

Категорично и твърдо заявявам, че "БСП за България" няма да позволи със средствата, които разполагаме, България да бъде намесена във войната чрез доставка на оръжия, боеприпаси и стоки с двойна употреба, каза Нинова.

Приветствам това, което казвате и знам, и се надявам, че няма да отстъпите от тази позиция. Ще предоставим и други документи, както и свидетели на това, което се е случило, настоя обаче Гунчева.

Комисията в Министерството на икономиката и индустрията няма нито законовото, нито практическото право да проверява сделки на място. Ние получаваме документи, които първо са проверени и подписани от ДАНС, след това от военната информация, МВР, министерството на отбраната, министерството на външните работи и последен полага подпис министърът на икономиката, който и да е той. Ако имате съмнение, че нещо се извършва извън рамките на закона, моля да се обърнете към компетентните органи, обясни обаче Нинова.