Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бунтът срещу БФС ще продължи с "Национален протест срещу управлението на Борислав Михайлов". Футболни клубове и фенове на различни отбори зоват за загърбване на пристрастията и обединение "в името на бъдещето на българския футбол" - в подкрепа на изхвърлените от БФС клубове и "в името на децата, на които беше забранено да практикуват любимия си спорт". 

Това става ясно от новосформирана група "За бъдещето на българския футбол" и събитие във фейсбук, които започнаха да се разпространяват от футболни хора.

Националният протест е обявен за четвъртък, 31 март, от 17 часа пред сградата на БФС в Бояна. Ще бъде блокирано Околовръстното шосе.

Ето и текста, към обявения протест:

Общонационален протест срещу управлението на Борислав Михайлов на 31.03.22 г. в 17:00 ч. пред сградата на БФС в Бояна.


Дойде моментът да се изправим срещу статуквото – обединени и заедно. Време е да се противопоставим на беззаконието и да кажем „Край!” на своеволието.


Призоваваме всички клубове, които търсят промяна; всички фенове, без значение от клубната принадлежност, но милеещи за любимата игра; всички хора, които искат да гледат качествен продукт – присъединете се към нас. Нека загърбим пристрастията и действаме заедно за общата кауза. Каузата БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛ.


Нека се обединим в името на клубовете, които бяха неправомерно изключени от системата на БФС, защото имат различно мнение и си позволиха да го изкажат. Нека се обединим в името на децата, на които беше забранено да практикуват любимия си спорт. Нека се обединим в името на бъдещето на българския футбол.


В четвъртък (31.03.) в 17:00 ч. се събираме пред сградата на БФС в Бояна за мирен протест срещу действията на БФС. Действия, пред които не можем да продължим да си затваряме очите. Имаме разрешение от Столична община да затворим Околовръстното и да продължим с изразяването на недоволството по подчертаваме отново - мирен път.


Бъдете с нас! Заедно сме по-силни!

Бунтове стартираха в различни градове в страната през миналата седмица - след решението на футболния съюз да изхвърли 104 клуба и да наложи куп други наказания.

Мачове из страната през уикенда масово започваха с протест на самите футболисти и отбори срещу БФС и Борислав Михайлов - с издигнати транспаранти срещу рестрикциите в знак на солидарност към отстранените клубове. Отбори излизаха с черни ленти с препратка за "убийство на футбола".

Аматьорски клубове от различни области се обединиха и декларираха готовност да бойкотират първенствата в знак на солидарност, а след като ги напуснат - да играят контроли помежду си заедно с изхвърлените клубове.

Стартът на публичното недоволство бе веднага след решението на Изпълнителния комитет на БФС да изхвърли 104 клуба.

В Бургас организираха демонстрация срещу Борислав Михайлов и управата на футболния съюз. 25 клуба от Бургаска област подписаха декларация с готовност да напуснат първенствата на БФС заради изхвърлените - в знак на солидарност към своите колеги. Впоследствие над 200 души се събраха в Сливен - родители и деятели подкрепиха изключен клуб от града.

В Сливен и Ямбол също подписаха декларации с готовност за бойкот на първенствата в аматьорския футбол.

След това въстана и Перник. Десетки футболисти от клубове от аматьорската футболна лига в областта изразиха открито недоволството си срещу изхвърлянето на клубове от футболния съюз. Футболните хоро се събраха на среща пред сградата, в която се помещава Областният съвет на БФС в Перник. Местните футболни деятели обявиха решението на БФС за абсолютно неадекватно и се обединиха, че са готови да бойкотират първенствата, като организират мачове помежду си. Клубовете от Перник се обединиха, че тези действия ще са в сила до отмяна на решенията на БФС.

Клубове от други области също изразира готовност да напуснат пъвенството в съответната областна група, в която се състезават.

От ЦСКА в понеделник започнаха безсрочен протест с денонощен палатков лагер пред сградата на БФС в "Бояна".

В същото време от БФС започнаха да бият частичен отбой - първо обявиха, че детски отбори на изключените клубове може да играят. Мачовете на изхвърлените мъжки отбори пък бяха само отложени - явно в очакване на нови разпореждания. Впоследствие със старта на новата седмица се появи информация, че 42 от изхвърлените отбори ще бъдат върнати да играят - без да става ясно обаче ще им се върнат ли изцяло правата. Същата хипотетична информация се появи и за другите 62 отстранени клуба. Въпреки тези информации, клубове и фенове явно не само няма да преустановят протестните си действия, но обявиха предстоящи по-сериозни демонстрации.