Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Манол Велев със съпругата си Весела Лечева.
Манол Велев със съпругата си Весела Лечева.

Почина известният бизнесмен Манол Велев след 15 години будна кома. Той бе прострелян от неизвестен в центъра на София на 11 юли 2007 г. и от този момент бе в будна кома.

Неговата съпруга Весела Лечева и синът му направиха всичко възможно да поддържат живота му и се надяваха до последно да се оправи.  

Манол Велев бе роден на 9 септември 1959 г.  С Весела Лечева, която е бивш председател на ДАМС и депутат са семейство от 1986 г. 

Манол Велев
Манол Велев

Бивш състезател по мотокрос, завършил е НСА. Още по времето на социализма се захваща с бизнес, като първо стартира с кафене. Има участие в над 20 фирми в сферата на хазарта, стротиелството, хотелиерството и други сфери.

Манол Велев бе член и на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт от квотата на работодателите. В НОИ Велев представлява Българския съюз на частните предприемачи „Възраждане“, на който бе и председател от 17 март 2006 г.

Той бе президент на футболен клуб "Вихър" (Горубляне), впоследствие обединил се с "Академик" (София) и достигнал до втора дивизия.

Бе и запален тенисист. През есента на 2002 г. Велев влиза в управата на клуб „BBB Pro Tennis“ с президент Пламен Минчев.

През 2001 г. Велев основа Българска федерация по боулинг, която измества съществуващата федерация по кегли, развивала дотогава боулинга в България.

Велев участва и в сдружение „Спортен мотоклуб – мотошмиц рейсинг“.

Двамата с Весела Лечева имаха и фондация "Деца и здраве", като нейната първа проява през 2004 г. за децата от училище "Луи Брайл" и сираците от дом "Вяра, Надежда, Любов".  

"24 часа" изказва съболезнования на близките и приятелите на Манол Велев.