Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Твърдял, че е перфектен търговец и данъкоплатец

Станахме очевидци на незабавно образуване на досъдебно производство, смята вътрешният министър  

Станахме очевидци на факт на незабавно образуване на досъдебно производство от нашата прокуратура. Нямам честта да познавам автора на сигнала, чета, че става дума за Георги Самуилов, който твърди, че е перфектен търговец и данъкоплатец и в този сигнал се оплаква директно до главния прокурор от вицепремиера и министър на финансите Асен Василев, заяви на брифинг министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

По думите му фактите, които се съобщават в този сигнал, се отнасят за дати от този месец, като последните факти са от 13-и и 14-и март.

"Защо до главния прокурор аз не мога да кажа, но можем да предположим, че очевидно става въпрос за близки отношения между този бизнесмен и главния прокурор Иван Гешев. Можем да предположим, че този бизнесмен е тясно свързан с ГЕРБ, има такива данни, ако греша - съм готов да се извиня. От октомври месец 3-4 месечен труд на полицейските органи във връзка с автомагистрала "Хемус", изпратен на Софийската градска прокуратура, до ден днешен, вече 6 месеца, не е известно на нашето общество каква е реакцията на прокуратурата, какво е нейното решение, намерила ли е основания да образува досъдебно производство, това е тайна, която се пази много строго", допълни Бойко Рашков.

Според Рашков в случая с Асен Василев има незабавно произнасяне. "Като професионалист смятам, че изобщо няма престъпление", каза министърът. И посочи, че

ставало дума за ревизия,

извършена от компетентен държавен орган

"Ако това е незаконно, то всяка ревизия е", допълни Рашков и даде пример с проверките на НАП и АДФИ. Поясни и че според спецпрокуратурата поводът за образуване на досъдебното производство са постъпили материали от органите на МВР. "Такива няма", категоричен бе министърът. "Който е положил подписът, да отговори как се е случило това", продължи Рашков.

Той атакува и представителите на Европейската народна партия, които защитиха Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Тримата бяха задържани и освободени без обвинения миналата седмица.

"Да видят миналото на Борисов, отказал е да напусне БКП и затова е излязъл от системата на МВР", посочи Рашков и размаха документ, с който бившият премиер бил напуснал МВР.
Той обясни и за самото задържане на тримата. Имало 3 вида материали по досъдебното производство - събирани от МВР в продължение на 3 месеца - 480 страници, както и такива от БОЕЦ и Васил Божков.

Досъдебното производство било за изнудване, на което обвиняемият бизнесмен твърди, че бил жертва. "Според него са му искали процент в замяна на благоприятен закон", каза Рашков и добави към имената на тримата и това на бившата шефка на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова.
"Всеки друг български гражданин щеше да е обвинен", разви теза министърът.