Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Не ставам от леглото за по-малко от 10 хиляди долара дневно!"

През 90-те години на миналия век Линда Еванджелиста е на върха на модния подиум и изрича тези думи без грам притеснение. Може да си го позволи, защото графикът й с ангажименти е запълнен месеци напред, а рекламните договори с нея достигат рекордни за онова време суми.

Линда е от онези супермодели, които пишат модната история. Преди 30 години тя е млада, красива и богата и не допуска, че някой ден ще стане

жертва на суетата

Докато нейните колежки от онези години - Синди Крауфорд, Наоми Кембъл и Кейт Мос, все още се появяват на корицата на модни списания, макар и рядко, през 2016 година Еванджелиста изчезна напълно от очите на обществеността. Това е началото на най-черния период в живота й. В опит да спаси отиващата си младост тя попада в клопката на пластичната хирургия, което води до пълното й физическо и психическо разрушаване.

През септември 2021 г. Линда за първи път споделя в социалните медии за своята история, която пази в себе си "повече от пет години".

"На моите последователи, които се чудеха защо не работя, докато кариерата на моите връстници процъфтява", започва своята публикацията Линда. "Причината е, че

бях брутално обезобразена

от процедурата Coolsculpting, която направи обратното на обещаното", разкри тогава супермоделът.

Популярната не само в САЩ процедура за замразяване на мазнини я оставя да страда от рядък страничен ефект - мастните клетки се увеличават, оставяйки перманентни деформации по лицето на Еванджелиста.

"Парадоксалната мастна хиперплазия, което е изключително рядък страничен ефект, не унищожи само самочувствието ми, а и препитанието ми. Вкара ме в

цикъл на дълбока депресия,

тъга и ниските дълбочини на самоотвращение", разказва още моделът.

Еванджелиста споделя, че заради случилото се се е превърнала в отшелник и се срамува да излезе от дома си с високо вдигната глава.

"Когато се погледна в огледалото, виждам друг човек. Това не съм аз, това е един тъжен и обезобразен човек”, изповядва Линда, без да разкрива обаче до последно как изглежда в момента. Направи го едва наскоро в изповед пред списание People, като освен шокиращи снимки на външния си вид разкри още по-дълбоко пазени тайни. Като тази, че се подлага на две изключително болезнени пластични операции, които трябвало да оправят последствията от козметичната процедура, но крайният резултат е още по-неуспешен. Освен че

гладува с месеци

и влиза в болница напълно изтощена, защото смятала, че по този начин ще се отърве от мазнините, които буквално превземат цялото й тяло.

"Аз си отивах физически, но вече си бях отишла душевно. Линда я нямаше, просто вече не съществуваше”.

След като преминава през тежкия период между няколко болници, Еванджелиста е окуражена от лекарите да продължи напред.

След злополучната интервенция Линда започва да забелязва изпъкналости по брадичката, бедрата и зоната на сутиена – същите области, които е третирала с процедурата.

"Ако ходя без специален стягащ колан под рокля, имам триене до степен, че почти кървя. Защото това не е като триене на мека мазнина, а като триене на твърда мазнина." Тя описва в детайли целия процес, в който постепенно разбира, че вместо мастните натрупвания в тялото й да се разградят, се случва точно обратното. Увеличават се,

стават

твърди и болезнени

Супермоделът на 90-те години си дава сметка, че сама е обезобразила тялото си, жертва на стремежа да не остарява.

"Още търся отговор на въпроса защо жените изпитваме нужда да правим тези неща с телата си? Винаги съм знаела, че ще остарея, но си мислех, че с малко помощ ще забавя процеса”, каза Еванджелиста. "Днес не се разпознавам физически, но вече не се разпознавам и като човек", допълва моделът.

Наоми Кембъл сподели подкрепата си за своята приятелка: "Тя е силна жена и мисля, че е много смела. Изисква се много смелост, за да излезеш и да кажеш истината си. Заставам до нея абсолютно".

Скоро на екран ще се появи и докуменатален филм за живота й, който се гмурка дълбоко в миналото на Линда и я изследва как се примирява с живота на супермодел, който в един момент

губи контрола над тялото и красотата

си. "Не съм приключила да разказвам историята си", каза Линда в социалните мрежи. "Ще продължа да споделям опита си, за да се отърва от срама, да се науча отново да обичам себе си и да се надявам да помагам на хората в процеса." Моделът иска да окуражи жените да харесват естествената си красота дори когато остаряват. Най-болезнено за Линда е признанието, че ще остане сама. В живота си, преди да прекрачи прага на козметичния салон, тя е убедена в успеха си сред мъжете.

За модния подиум е забелязана за първи път от моден скаут по време на участието й в конкурса "Мис Тийн Ниагара". Мести се веднага в Ню Йорк, след това в Париж и омагьосва сцената.

През 1987 година Линда Еванджелиста се омъжва за собственика на една от най-известните тогава модни агенции "Елит моделс" - Джерард Мъри. Разделят се след няколко години, когато Еванджелиста официално е

най-скъпият супермодел

в света. Следва бурна любов с футболиста Фабиен Бартез. Двамата позират щастливи на корицата на десетки светски списания, кълнат се във вечна любов и вярност. Малко след началото на връзката си обявяват, че очакват първото си дете, но в 6-ия месец ражда преждевременно мъртво бебе. Двойката се разделя, а тя се оттегля от моделската кариера за няколко години, за да се съвземе. Моментът е толкова болезнен за Линда, че тя обвинява мениджърите си, които не спирали да й осигуряват изтощителни модни ангажименти, както и Бартез, който не се интересувал от физическото й състояние.

Линда се завръща бавно отново под светлините на прожекторите, като си обещава да приема по-малко сценични ангажименти.

На 11 октомври 2006 година Линда ражда момченце Августин Джеймс и тръгват слухове кой е биологичният баща на бебето. Според клюките това е настоящият съпруг на Салма Хайек, френският милиардер Франсоа Пино. Други източници посочват дори певеца Брайън Адамс, с когото тя има кратка връзка, но официално Еванджелиста така и

не разкрива

бащата на сина си

Любовните й похождения продължават с интимна връзка с основателя на Hard Rock Cafe Питър Мортън, който е с 19 години по-възрастен от нея. Въпреки че се сгодяват и планират сватба, двамата изненадващо се разделят. През юли 2011 година Еванджелиста най-после разкрива истината за бащата на детето си. Слуховете се потвърждават – милиардерът Франсоа Пино. Месец по-късно супермоделът успява да издейства в съда

месечна издръжка

на стойност 46 хиляди долара.

Франсоа-Хенри Пино имал авантюра с Линда, докато е временно разделен със Салма Хайек. По време на делото за издръжката той признава, че е решил да прекрати отношенията си с топмодела в мига, в който е разбрал, че тя е бременна. Дори поискал да направи аборт. После отново се събира със Салма Хайек, а тя разбира за извънбрачния му син по време на процеса.

След скандалното дело Линда не говори за личния си живот, но няколко пъти разкрива, че още чака да срещне голямата любов.

След интервенцията обаче тя се променя завинаги не само физически.

"Аз вече не се чувствам жена в смисъла на тази дума. Приела съм самотата и вече дори не се страхувам от нея", описва Линда случващото се в живота й.