Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илияна Раева има не малко инциденти с автомобили.
Илияна Раева има не малко инциденти с автомобили.

Оживява по чудо, след като с колата си се забива в будка за вестници и след това в дърво

Казва, че невидима сила я пази от премеждията

Председателката на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева е известна със своята разсеяност зад волана и инцидентите, които е претърпяла с автомобилите си.

Един от най-фаталните, след който по чудо остава жива, е, когато

решава да

тръгне за летището,

за да вземе своя приятелка - олимпийска шампионка, която щяла да им гостува. Илияна, тогава много млада и още без книжка, се качва на колата, въпреки че навън било люта зима – студ, сняг и лед. На един от софийските булеварди решава да спре на светофара, защото от зелен пресветнал на жълт сигнал. Тя можела да мине, но решава да набие спирачки. Направила го по-рязко и колата започнала да се върти. За щастие булевардът бил празен.

Единственото, което видяла Раева, е, че хората на близката спирка се хващат за главата. Автомобилът се ударил в будка за вестници, а след това в дърво. Колата била помляна, а тя по-чудо жива. В паниката скочила от нея и избягала колкото може по-надалеч, защото смятала, че

ще се взриви

като по филмите. А хората викали след нея: "Другарко Раева, къде бягате?"

След инцидента викали съпруга й Наско Сираков да дава обяснения защо е помлял колата си на булевард без движение.

Това не е първият път, в който без книжка гимнастичката се качва зад волана. Преди този инцидент тя два-три пъти удря своята лада. Учела се да кара на огромния и празен паркинг пред "Герена", където имало само една кофа за боклук по средата. Без да иска тя се ударила в нея при един завой.

Случките й с автомобилите били толкова забавни, че дори веднъж я гонили милиционери, защото минала навсякъде на червено. С Наско живеели в "Зона Б5" и за да отиде в новите гаражи, навлязла дори в насрещното движение. Седяла в колата и не смеела да излезе. И тогава още нямала книжка. След тази случка

извикали Сираков

в милицията, за да го питат къде се е крил.

Не по-малко интересна е и историята, когато, докато живеели в Барселона, тя трябвало да вземе от летището мъжа си. В колата отзад били и двете им момичета. Тогава вече имали мерцедес. Раева карала в най-бързото платно и изпуснала отбивката. Виждала само светлините на аерогарата отстрани и решила да тръгне към тях, без значение дали има път. Спуснала се през поле и започнало едно друсане нагоре-надолу, а Славея уплашено питала:

“Майко, къде сме?” За щастие се появил път точно пред аерогарата, който ги извел където трябва. Само че, щом Наско се качил да кара, колата не искала да запали. Отдолу всичко било разбито. Изтекло маслото, гръмнал двигателят... десет хиляди долара отишли за ремонт.

Сираков много се ядосал, но не се скарал на жена си за нейните премеждия на пътя. Самата тя неведнъж е споделяла, че някаква невидима сила я пази винаги когато има тежки моменти и животът й е на косъм.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Наско Сираков често спасява жена си след инцидентите с коли.
Наско Сираков често спасява жена си след инцидентите с коли.