Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов
Бойко Борисов

"Явно и CNN не са разбрали, че Бойко Борисов вече не е министър-председател."

Това написа във фейсбук бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Повод за думите му е публикация на световната новинарска мрежа за бежанците от Украйна. В нея CNN приписва на Борисов думи на премиера Кирил Петков за бежанците от края на февруари.

Тогава Петков участва в специалното заседание на Европейския съвет, посветено на военната агресия на Русия в Украйна. И заяви от Брюксел: "Никой от европейските страни не се страхува от мигрантската вълна, която ще дойде от Украйна към Европа. Това не е бежанската вълна, с която сме свикнали. Това са едни европейци, на които току-що са им взривили летището, това са програмисти, които искат да има интернет, за да работят. И ние, и всички други страни сме готови да посрещнем хората."

Тези думи в публикацията на CNN са приписани на Борисов, което предизвиква и неговата реакция във фейсбук.

Постът на Бойко Борисов във фейсбук
Постът на Бойко Борисов във фейсбук

"За мен това изказване на действащия премиер на България Кирил Петков е скандално - заявих го по време на събитие в Търговище, веднага след като той произнесе тези думи. Скандалното изказване на Петков, цитирано от CNN, беше подминато от българските медии и заметено от управляващите", написа още Борисов в поста си.