Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Португалецът счупи брадясал рекорд във футбола, но не пропусна да се похвали и със своите 400 млн. последователи в инстаграм

Краля Пеле продължава да настоява, че той е по-успял в най-популярния спорт, но никой не му вярва

Спортните класации от самото си появяване на белия свят са повод за дрязги и дори дългогодишни вражди между феновете. Реши ли някой да прави анкета за най-добър футболист, баскетболист, боксьор, борец или лекоатлет, моментално ще се намерят противници на крайното подреждане. И ще носят със себе си уж неопровержими доказателства за правотата на своята теза. А открай време е известно, че

подобен тип спорове са най-ожесточени

именно във футбола, където и страстите винаги са били най-горещи. Тези дни обаче воюващите страни сложиха оръжие настрана и се обединиха около мнението, че именно Кристиано Роналдо е най-великият голмайстор за всички времена.

Безпристрастната статистика го качи на трона, а срещу нея няма как да се бориш. С хеттрика си във вратата на "Тотнъм" португалецът събра на сметката си 807 гола в официални мачове, което е с две попадения повече от брадясалия рекорд на Йозеф Бицан. Австриецът започва своята феноменална кариера преди близо 90 години, отбелязвайки

стотици важни попадения

за "Рапид" (Виена) и "Славия" (Прага). Минаха много години оттогава, за да се намери герой, който да посегне към славата на Бицан. Кристиано го направи на възможно най-подходящото място – там, откъдето започна бляскавата му кариера. На "Олд Трафорд" той се отличи с хеттрик във вратата на "Тотнъм" и след мача напрегна последни сили, за да приеме всички похвали и поздравления.

Опитайте само да си представите колко точно телефонни есемеса и колко честитки в социалните мрежи е получил великият голаджия. Тук е мястото да споменем и друг негов впечатляващ рекорд. Тези дни Кристиано стана най-следваният човек на планетата в инстаграм, събирайки 400 млн. последователи! Това също е впечатляващо постижение за хората, които се борят със зъби и нокти за още и още слава в социалната мрежа. Дори една десета от тези хора да са пратили послание на Роналдо в инстаграм за неговия футболен успех – това пак са 40 млн. съобщения. Как ли се издържа на толкова голяма популярност, стигаща до истерия.

Само Роналдо си знае. Та нали за това се е борил през целия си живот. Всяко негово действие в живота е подчинено на голяма цел да бъде с едни гърди напред пред всички останали. Много други големи футболисти не издържаха на психическото или физическото напрежение. Португалецът обаче

съхрани психиката си

и се размина със сериозни контузии през всичките тези години. Сякаш някаква по-висша сила го е изваяла да бъде неподвластен на проблемите, които влияят върху кариерата на простосмъртните футболисти.

Да не забравяме, че няколко дни преди да постигне историческия си хеттрик, Роналдо беше сложен на мушката от фенове и медии.

Странното му отсъствие в дербито с "Манчестър Сити" моментално насочи общественото мнение в

неприятна за португалеца посока

Треньорът Ралф Рангник го оправда с някаква мистериозна контузия, а медиите наляха масло в огъня, съобщавайки, че Роналдо се е прибрал в родината си, докато го чакаха да поведе отбора в сблъсъка с градския съперник. В този напечен момент се намериха уж "посветени" в тайните на клуба анализатори да тръбят, че Кристиано не е доволен от живота си в Манчестър и упорито търси промяна.

Толкова мощен залп по достойнството ти може и да разклати много други на негово място, но великият голмайстор дори не трепна, осъзнавайки пред какво предизвикателство се е изправил. И напук на всички коментари вкара три великолепни гола, за да се изкачи еднолично на върха и да покори всички хора на планетата. Или почти всички. Защото бразилската легенда Пеле продължава да настоява, че статистиците крайно незаслужено са го пренебрегнали и той в действителност е отбелязал невероятните 1283 гола. Краля на футбола всъщност си брои попаденията и в неофициалните мачове, за които обаче е много трудно да се направи точна сметка. Така например от бразилския гранд "Сантос" твърдят, че техният най-велик футболист за всички времена е нанизал общо 1091 гола в приятелски и неофициални мачове. Пеле наистина е играч от космическа величина и никой не може да го отрече, но статистиците на световната футболна централа ФИФА признават само 757 от неговите над хиляда гола, което го нарежда на трето място във вечната класация.

До този момент Роналдо нито веднъж не е посмял да оспори сметките на Пеле, а и едва ли би рискувал имиджа си, увличайки се в дребни пререкания с човека, който е провъзгласен за крал на футбола. Кристиано просто иска да подобрява рекорди и да остави един ден историята да отсъди кой всъщност е кралят.

Медиите на Острова ще

се пръснат

от вълнение,

докато обсъждат бъдещето на португалеца. Мнозина са на мнение, че той няма намерение да се застоява в "Юнайтед" и ще потърси ново предизвикателство след края на сезона. Слуховете твърдят, че от ПСЖ са готови да го позлатят само и само да поиграе и при тях, докато все още има сили. Американското първенство също било вариант за най-великия голмайстор, ако му се прииска да акостира на тих пристан след бурната кариера. Възможно е все пак да размисли и да остане за още година,

ако “червените дяволи” се класират в топ 4

и си осигурят участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Нищо чудно самият Роналдо да не мисли в момента за най-близките си професионални планове, при положение че чака близнаци от своята любима Джорджина. Щастливият татко сподели с 400-те си милиона фенове в инстаграм, че ще са момче и момиче. Пак там най-резултатният футболист за всички времена призова да бъде спряна войната в Украйна.

"Трябва да направим света по-добро място за нашите деца. Моля се за мир по целия свят", призова Кристиано Роналдо.