Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Информацията, която ЦРУ подава на Белия дом, че конфликт в Украйна няма да има, може да доведе до някои промени в службата.

Там бе сменен шефът по киберсигурността Джулиана Галина с опитната Ла'Ная Дж. Джоунс, определяна като

ветеран

в тази сфера от американската шпионска общност.

“Радваме се от назначаването на Ла'Ная Дж. Джоунс за нов главен информационен директор на агенцията и директор на предприятието за информационни технологии в Дирекцията за цифрови иновации”, каза в изявлението заместник-прессекретарят на ЦРУ Луис Росело.

“Очакваме с нетърпение нейното лидерство в цифровите

технологии

и на нововъзникващите, за да усъвършенстваме нашата мисия.”

Джоунс пое поста от Джулиана Галина в края на февруари, когато конфликтът в Украйна бушуваше с пълна сила.

Заедно с това в ЦРУ върви още един сюжет, чиято цел е обезглавяване на външното разузнаване на САЩ. Дали се търсят виновни, че президентът Джо Байдън е бил напълно изненадан от руското нахлуване, или има други причини, но е факт, че столът на шефа на службата силно се клати.

В момента там тлее скандал дали ЦРУ не превишава законовите си правомощия, следейки и

подслушвайки

милиони американци

В писмо до директора на Националното разузнаване Аврил Хейнс и директора на ЦРУ Уилям Бърнс сенаторите Уайдън и Хайнрих твърдят, че пълният обхват на събирането на данни все още не е известен. Сенаторите изразиха нуждата обществеността да знае до какъв вид и количество записи е бил достъпен и какви вътрешни правила прилага ЦРУ за използването, съхранението и разпространението на информацията. Има опасения и как се третират наследените данни, събрани преди 2007 г.