Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Американският топснайперист Крис Кайл е застрелян от свой приятел

Екип от ветерани на британските сили SAS вече се включи в битката на Украйна срещу руската инвазия.

Пенсионирани войници от специалните части на Обединеното кралство са се включили доброволно, за да помогнат за отбраната на

страната, която

стана жертва на Кремъл

Ветераните са на възраст между 40 и 60 години, сред тях има и много добре обучени снайперисти и експерти в използването на зенитни и противотанкови ракети. За това съобщиха медиите от Острова. Снайперистите ще помогнат за унищожаването на руските предни наблюдателни постове за руските бомбардировачи и московските специални части, които насочват въздушни удари срещу войски и местни общности.

Това е начин за военна подкрепа на Украйна, но без официално изпращане на войски в битка срещу силите на Путин. Екипът от бивши рейнджъри на SAS, чийто брой се оценява на около 25, е воювал в Афганистан, Ирак и другаде по света.

Един от тези калени в много битки бойци сподели пред медиите: „Това трябваше да се случи много бързо, тъй като ситуацията в Украйна сега е отчайваща и те се нуждаят от спешна помощ.

Много от бившите колеги от парашутния ни полк също имат голямо желание да отидат. Всички сме силно мотивирани. Да, ние имаме информация, че Путин има силен респект към SAS.“

Военни източници са потвърдили, че ветераните на SAS в Украйна са експерти в използването на ракети Javelin и Stinger, които неутрализират безпроблемно най-модерните руски танкове и самолети.