Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицията в акция срещу незаконни гонки.
Полицията в акция срещу незаконни гонки.

Служители от отдел „Пътна полиция“ - СДВР съставиха актове за установени нарушения на двама 18 - годишни, участвали в нерегламентирана надпревара по софийските улици. Санкциониран е и трети водач, участвал в пътнотранспортно произшествие с един от тях, съобщиха от МВР.

На 12 март вечерта в полицията е получен сигнал за пътен инцидент на бул. „Черни връх“ между два леки автомобила „Волво“ и „Нисан“. При инцидента са нанесени само материални щети на колите, няма пострадали. Пристигналите на място пътни полицаи са съставили акт за установено нарушение на водача, виновен за инцидента.

В хода на полицейската проверка са събрани допълнителни данни, че минути по-рано водачът на Нисан-а си устроил надпревара по булеварда с водач на лек автомобил „Макларън“. Двамата шофьори са установени и призовани в столичния КАТ, където са им връчени актове за установените нарушения на основание чл.104 Б от Закона за движение по пътищата. Предвидената санкция след издаване на наказателното постановление е 12 месеца лишаване от правоуправление и 3000 лева парична глоба. Предстои автомобилите им да бъдат спрени от движение за срок от 3 месеца.