Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разбрахте ли новината? Новоизбраният български президент Росен Плевнелиев, който е от град Гоце Делчев, всъщност бил македонец. Ама разбира се, къде ми беше умът, та не се сетих по-рано. Нали всички от Александър Македонски до Майка Тереза са си все македонци. Ето ви вестник "Нова Македония" със заглавие: "Какъв македонец е новият български президент?" Братята от Скопие се вълнуват, че Плевнелиев досега публично не е говорил за отношенията с Македония, нито пък по въпроса за македонското малцинство в България", посочва изданието.
  Не варкайте бе, братя, човекът едва получи официалното решение на ЦИК, че е избран, има време. После - има някакво объркване - за македонското малцинство у нас не се говори, защото го няма. Виж, друго са хилядите граждани на Македония, които искат и българско гражданство. Но пък там думата има вицепрезидентът.
  Оригинално изказване на Румен Овчаров, след като отново поиска оставката на Станишев. В партията имало място и за президента Георги Първанов, и за Станишев, "само че трудно ще успеем да изиграем и унгарския, и македонския вариант в една партия". Овчаров поясни, че в Македония бившият президент се върна начело на партията си, докато в Унгария бившият министър-председател след 8 години в опозиция се върна начело на държавата. Е, за това става дума - Станишев - шеф на партията, Първанов - премиер. Но за тази цел трябва да се спечелят парламентарните избори и да се цуне Доган. А не се знае Сокола дали ще поиска само целувка за вота през 2013 година.
  И Прошко Прошков поиска касиране на кметския вот в София. Бравос! Обаче къде е Румен Христов и защо мълчи? Редно е от своя страна той да поиска касиране на президентския вот. Току-виж изпреварил Стефан Солаков и дръпнал пред Светльо Витков. Пък Мартин Димитров го оправдава, че бил прекрасен човек, но неразпознаваем. Прав е, особено непознат се оказа за половината от т.нар. "автентична десница". Затова кандидат-президентът трябвало да е ясен поне две години преди изборите. Да, само не се знае дали след 2 години ще я има партията…
  Доган позна… Предсрочни парламентарни избори наистина ще има и ще са през февруари. Само че… в Гърция. Що не им преотстъпим временно Дянков?
Малко вестникарски изрезки
  "24 часа": "1/3 от работещите у нас са бедни." Карали с 300-400 лева на месец. Като сте будали - работете! Познавам едни в центъра на София, дето се нищо не правят, особено в петък на парламентарния контрол… Живи да ги оплачеш с тия 2-3 хиляди лева.
  БСП в Бургас търси врага с партиен билет, съобщава "Труд". Еййй, от 2004 година сме в НАТО, контингент имахме в Ирак, а социалистите така и не се научиха, че се казва "Приятелски огън"!
  Брюксел предупреждава: "Който напусне еврозоната, напуска и Европейския съюз." Добре де, ами ние като изобщо не сме влизали в еврозоната, къде сме всъщност? Щото като гледам и слушам наш Бойко, все ни канят в коридора, но и нас и братята румънци не ни пускат в хола, камо ли в заседателната на Съюза.