Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПРОБЛЕМИ: Галка теши мъката от делото с “Топлофикация” с коктейл.
ПРОБЛЕМИ: Галка теши мъката от делото с “Топлофикация” с коктейл.

Софийската "Топлофикация" не пожали дори звездата на поп музиката у нас Galia, по-известна като Галя от "Каризма".
Бившата дуетна половинка на Миро в култовата група от близкото минало е осъдена от монополиста за неплатени сметки, научи "168 часа".
След това е дадена на частен съдебен изпълнител, който да събере дълговете й към "Топлофикация-София".
Оказва се, че Галка не е платила 1254 лева от сметките си за парно и топла вода, които са трупани години наред.
Така звездата попада в графата длъжници, срещу които са заведени съдебни дела от "Топлофикация" за просрочени дългове. Производствата са повече от 60 хиляди. Неизрядните платци са предимно
пенсионери, безработни
 и социално слаби
столичани, но в списъка има и немалко състоятелни бизнесмени, артисти и известни музиканти като Галя от "Каризма".
След разпадането на звездния дует "Каризма" Галя и Миро започват солови кариери. Партньорът й дърпа напред, издава албум, а последно беше жури на шоуто "Гласът на България". Въпреки че не може да се похвали с ангажименти като неговите, Галя също е успешна певица. Прави дуети с различни изпълнители, дори се впуска в чалга приключения, както и Миро. Хонорарите й са далеч по-високи от дължимата към "Топлофикация" сума, но тя не ги плаща.
До делото срещу Галка се стига след многократни покани да се издължи доброволно. През 2009 година е образувано гражданско дело срещу нея като ответник, а ищец е "Топлофикация", току-що ошушкана до дупка от Вальо Топлото и компания.
Естествено, "Топлофикация" печели. През юли миналата година делото приключва и тя е осъдена. Въпреки това отново не плаща 1254-те лева. Тогава юристите на "Топлофикация" се обръщат към частния съдия-изпълнител Милен Бъзински,
за да предприеме мерки
 по събирането на сумата

Галя все още не предполага какво ще й се случи. "Топлофикация" вече разполагат с изпълнителен лист по делото, което са спечелили срещу нея.
"През 2005 и 2006 година, в пика на славата с "Каризма", тя си купи два апартамента, които изплаща с ипотечен кредит за над 70 хиляди евро - довериха пред "168 часа" нейни "доброжелателки". - Може би вноските по кредита са й попречили да плати за парното, защото тя няма да се цигани за хилядарка. Хонорарът й за едно участие е повече от тази сума."
Така Галка попада в ръцете на съдия-изпълнител, а до този момент й се трупат и лихви, както и такси по закона за частното съдебно изпълнение.
От кантората на Милен Бъзински веднага вземат мерки срещу звездата-длъжница, без да се съобразяват, че е известна. Дни след молбата на "Топлофикация" до частния съдебен изпълнител през октомври 2010 г. е наложена възбрана да се разпорежда с апартамента си в центъра на София. Образувано е изпълнително дело.
"Длъжникът си е длъжник. И президентът да е, законът важи за всички" - категоричен е колега на частния съдебен изпълнител, налазил Галка от "Каризма".
Освен възбраната на апартамента Галка има и други неприятности заради дълга. Частният съдебен изпълнител налага запор и на дружествените й дялове в две фирми, където има участие. Това се случва през октомври миналата година с молба до Агенцията по вписвания. В една от запорираните фирми Галка е съдружник с бившата си дуетна половинка Миро, но
фирмата така и не осъществява активна дейност
Другото запорирано дружество, създадено след раздялата й с Миро, развива импресарска и продуцентска дейност. Чрез него тя чинно си плаща и данъците от доходите като певица. Регистрирана е по Закона за данъка на добавената стойност, което означава, че прави годишен оборот от над 50 хиляди лева годишно.
Само капиталът, който е внесла като дружествени дялове, е 7500 лева, 5 пъти повече от дълга й за парно и топла вода.
Едва през лятото
 на тази година запорът
 на дружествата на Галка
 е вдигнат,
което означава, че си е платила дълговете към "Топлофикация", и то с лихвите и таксите за частния съдия-изпълнител. Благоприятната развръзка за певицата идва в момент, когато се е залюбила с барабаниста мулат Роб, за когото има намерение да се омъжи.
Пиарката на Галя Светла Русева казва, че певицата е в чужбина, комуникацията им е затруднена заради пътуването й и на този етап не може да отговори на въпросите на "168 часа" за проблемите й с "Топлофикация".


Миро върти бизнес с Мишо Михайлов

Миро от "Каризма" е в тесни творчески отношения с бившия глас на правителството на Костов Михаил Михайлов. Той е автор на текстовете на хитовете "Убиваме с любов", "Един коледен момент" и "Ангел си ти", с която бившата дуетна половинка на Галка се представи на конкурса "Евровизия" миналата година.
Когато двамата започват да творят заедно, Миро едва ли предполага, че приятелят му е бил агент на Държавна сигурност. Мишо Михайлов бе оповестен преди месец като агент "Пешко" в качеството му на бивш съветник в комисията по радио и телевизия от 1995 до 1997 година. Вербуван е през 1980 година, когато Миро е бил на 4 и е снет от отчет с идването на демокрацията през 1990 г., това не му пречи да прави пиар на сини политици и лично на Иван Костов.
Освен песни Миро и агент Пешко въртят и общ бизнес чрез регистрирана в края на 2009 година фирма. Освен с Михайлов Миро стартира общо дружество с продуцента Станислав Милтенов, но преди месеци последният продава на певеца мижавите си дялове по неизвестна причина.

ТЕРОР: 60 хиляди столичани са дадени на съд заради неплатено парно.
ТЕРОР: 60 хиляди столичани са дадени на съд заради неплатено парно.
ТАНДЕМ: Мишо Михайлов и Миро (зад него) са заедно в писането на песни и в бизнеса.
ТАНДЕМ: Мишо Михайлов и Миро (зад него) са заедно в писането на песни и в бизнеса.