Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов
Бойко Борисов

С устна заповед потискат цената на зърното

"Като почнат войни, ние няма да се храним... Като се презапасяваш с жито, защо не се презапасиш с месо, хляб и т.н."

С устна заповед потискат цената на зърното, коментира във Враца експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Сега така изнасят, че влиза само в техните фирми, където са комисионните, каза той, като посочи, че Спецов е специалист по кражбата на зърното. 

"Драги българи, грабят ви както не са ви грабили по османско робство", заяви Борисов. И уточни, че кражбата е огромна.

Борисов посети днес овцеферма във Враца, коментирайки най-актуалните политически теми в страната, както и хаоса в управлението на кабинета "Петков".  Ето какво още каза той:

"При Илия Павлов 10 млн. тона захар ги отми дъждът. Сега, като оставят житото така, какво ще стане с него....гъгрицата ще го зарази, мишките ще го изядат, дъжд ще го намокри. Питам ги аз, само след 2 м. почва жътва, идва новата реколта. Нали не дрънчеше на война, бе. Ние сме засяли, след два месеца, при тези складови наличности трябва да дойдат нови и тогава ще има чудовищна далавера, ще се молят кого ще пуснат да изнесе и кого няма. Можете да прочетете в миналото за зърнената афера, как изнесоха зърното от Държавния резерв, сега ще направят същото".

По времето на ГЕРБ нямаше нито едно евро, похарчено не-намясто, нямаше нито една спряна програма. Сега нямаме план за възстановяване дори - при една година управление на Румен Радев, рече още лидерът на ГЕРБ.

Борисов разгледа модерните помещения за отглеждане на овце, а домакините му се оплакаха, че цените на храните за овцете са повишени и се работи на загуба.

Председателят на врачанския офис на зърнопроизводителите Румяна Ангелова заяви, че това правителстнво не мисли за производителите. Всички в целия сектор земеделие са абсолютно потърпевши.

Днес ДАНС и полиция ни пратиха да ни проверяват складовете за зърно, заяви тя.

"За съжаление, всичкото зърно в момента е при търговците, много малко количество е при нас".

Токът

Прибраха парите в НЕК от скъпия ток и както и за самолетите, които идват, правят всичко тихомълком и взимат парите от тока, за да платят житото с парите от бизнеса, коментира Бойко Борисов. Сега работодателските организации разбраха, че ги обраха и с чуждата пита правят помен в момента. Снощи що не избраха шеф на БНБ. Щото ПП-тата имали кандидат, който не е магистър, а бакалавър. И се опитали да намалят нивото и да снижат правилата. На БНБ. Как ще ги гледа ЕЦБ, когато шефът не е изучил за магистър - срам, позор, грабеж.

И единственото, което им остава, е да арестуват мен. Грабеж на бизнеса, грабеж на тока и сега медиите услужливо говорят, че всичко било заради войната. А от миналия юни се вдигат цените, припомни Борисов.

Войната

Сега плашат хората с ядрени глави и отпадъци, ние ще сме там, каза той и посочи нагоре, към небето.

"Ограбват ви, разберете, като пладнешки грабеж. Пък вие предавате на запис интервютата му, аз никога не съм давал интервю на запис", кометира следшественика си бившият премиер.

Горивата

А с горивата какъв е проблемът? Рафинерията е в България, горивото си идва. Гледам на Шел цената 2,99. Това малка, селска бензиностанция ли е? Това успокоени цени ли са, попита реторично Борисов.