Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Умните хора си купуват коне или поне магарета

Вчера ООН съобщи, че 2 милиона бежанци са напуснали Украйна. Прогнозите са за поне 10 милиона до лятото.

“Това не са бежанци, те са европейци – похвали ги нашият млад харвардски премиер. - Тези хора са интелигентни, те са образовани хора!”

Ласкави слова, но те му причиниха неприятности - изкараха го расист. В страницата на “Ал Джазира” 8 хиляди мюсюлмани му теглили по една кратка сура, дето я няма в Корана. В САЩ пък го осмя знаменитият телевизионен водещ Тревър Ноа, известен с политически коректен хумор. Дръпнаха му ушите и от страниците на в. “Гардиън”. Сега чакам и резолюция от ООН, та да е картината пълна.

А какво толкова каза? Да си го признаем – всички сме расисти. Защо не посрещаме афганистанските бежанци с отворени обятия? Защо не ги каним на вечеря? Виж, като дойдат украинци, народът им съчувства, храни ги, настанява ги в свободните стаи, а телевизиите се избиват да ги снимат. Афганистанците ги настаняват в лагери, а украинците – в черноморски хотели. Дали няма да им дадат руските апартаменти по Слънчев бряг и Свети Влас? Това вече ще стъписа агресора Путин!

Българският бизнес също лъсна

като расист

За афганистанците и сирийците той строи телени огради по южната граница. За украинците изпраща автобуси чак до Полша и потрива ръце: Аха! Най-сетне евтина и качествена работна сила!

Аз бих посъветвал бизнеса да пие една вода. Днес-утре Западна Европа ще лапне украинците като топъл хляб и троха няма да остане. Ако могат например да гледат коне край Мюнхен, да не са луди да мият чинии в нашите скапани капанчета?

Европата не е и мечтала за такъв армаган. Много от украинците са инженери, биохимици, ядрени физици, лекари, а за елитните дами на нощта изобщо да не говорим, в тази област тук разчитаме на гол ентусиазъм. И за най-сложната работа има готов украинец срещу два пъти по-ниска заплата.

Щом се настани на Запад, украинецът веднага ще научи езика, ако не го знае вече. В рамките на едно поколение ще се асимилира и само фамилията ще го издава. Но нищо не пречи да я промени. Тимошенко ще стане Тийм, Зеленски – Грийн, а Бондаренко – Бонд, Яков Бонд.

За западния работодател това е все едно да си купи чисто нов мерцедес на цената на лада. Расизъм ли е да спечелиш? Другите мигранти също са хора, но те дразнят коренното население и насила го вкарват в лапите на несистемните партии. Затова войната в Украйна е добре дошла трагедия.

А за глобалиста тя е поредна стъпка към спасяването на света

Защото каква е най-голямата заплаха за световния ред? Китай, разбира се. Той заплашва бъдещето със своето непреодолимо конкурентно предимство – три пъти по-евтината работна сила. Тя засмуква американските и европейските предприятия като гигантския водовъртеж Малмстрьом, описан от Едгар По.

Отворете търговския сайт на “Али Баба” и ще видите същите стоки, само че 10 пъти по-евтини. Западните производства направо пускат кепенци. Засмукани от евтиния труд, американските компании си подаряват на Китай супертехнологиите. Злите езици твърдят, че дори президентът на САЩ е купен от Китай.

Аз не вярвам на тази клевета, но битката е за бъдещето на цивилизацията. Уви, и 10 милиона евтини украинци не могат да спрат разложението на стария свят, но все пак те са стъпка в правилната посока.

Ако европейските работници поевтиняват, а китайските поскъпват, в един момент заплатите им ще се разминат в обратната посока. Забогатявайки, китаецът ще се изнежи, ще започне да мързелува, да се отдава на секс релативизъм, наркотици и социални науки.

И обратното –

изгладнелият западняк ще запретне ръкави

и ще заработи

като китаец

Войната в Украйна доближава този преломен момент с поне 5 години. Затова тя трябваше да се състои. Можеше лесно да се предотврати, но не това е целта на задачата.

Войната е само част от комплексните мерки за оптимизация на производството в Европа. Някои може да го нарекат тотално обедняване, но те са хибридни клюкари. Благодарение на войната процесът напредва светкавично. Само преди година цената на природния газ беше около 30-40 долара за мегаватчас, а вече твърдо е над 200, на моменти и над 300. Говори се за 2000 евро в близкото бъдеще. Петролът пък струваше по 40-50 долара за барел, а вече гони 140. Прогнозите са за 300 долара.

Много скоро

разглезеният европеец ще

опознае бита на

прапрадядо си

Ами ако бензинът стане 20 лева за литър, а заплатата не мръдне? Нещата вървят натам! Защо мислите, че Корнелия Нинова язди кон? Защото е умна и се подготвя за бъдещето. Умните хора още отсега се запасяват с коне, катъри или поне с магарета, за да могат да се придвижват от Перник до луксозните си офиси в София.

Вчера Байдън забрани да се внася петрол от Русия. Мъдро! Уви, засега щяло да важи само за САЩ. Но щом Русия най-сетне превземе я Харков, я Мариупол, санкциите ще се затегнат с още една врътка. В знак на протест ние също ще спрем руския петрол.

Тогава ще трябва да се откажем и от самолетите F-16. Ако ни върнат поне половината пари, ще купим концентриран фураж за градския транспорт.

Като става дума за фураж, в Украйна тази година реколтата ще е нефелна. Нищо няма да изнесе, дано успее да се изхрани. Без газ не може да се правят азотни торове. А без азотни торове реколтата е 5-6 пъти по-малка. А газът, както стана дума, поскъпва непостижимо.

Зърно за износ ще има само Русия, защото само тя има и зърнопроизводство, и евтин газ, и азотни торове. Досега тя го продаваше на Европейския съюз, а ЕС хранеше с него изгладнелите жители на Северна Африка, да не пристигат с лодките.

Тази година обаче Русия е санкционирана и се кани да продаде цялото излишно зърно на Китай. В резултат Северна Африка ще изгладнее, ще освирепее и ще тръгне да се преселва. Представете си картинката - 10 милиона пристигат от Украйна и други 10 плуват с лодки и салове от Северна Африка, стотици хиляди се давят. Освен това пристигат и от Сирия, Афганистан, Ирак и другите изгладнели народи.

Интересна година се задава! Историческа!

Можеше ли да се избегне? Можеше. Нужен беше само един малък компромис – САЩ да подпише, че няма да приема Киев в НАТО. Нищо и половина на фона на днешната тотал щета. Но щом цената не бе платена, значи така е трябвало. Такъв е замисълът. Световният ред трябва да бъде спасен.

Бел. ред. Авторът декларира, че остро осъжда престъпната агресия на Путин в Украйна и се подписва под всички опорки на НАТО. Освен това е ваксиниран с 3 игли и приканва всички да се ваксинират.