Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стефан Тафров КАДЪР: БНТ
Стефан Тафров КАДЪР: БНТ

"Ако НАТО затвори военновъздушното пространство на Украйна, това значи, че може да превърне конфликта в европейски и в световен. НАТО не може да изпълни молбата на Володимир Зеленски. Не са изпълними условията за прекратяване на огъня, а именно Украйна да промени Конституцията и да се впише, че е неутрална държава, да признае присъединяването на Крим към Русия, както и независимостта на двете сепаратистки републики в Донбас", заяви в ефира на БНТ дипломатът Стефан Тафров.

По думите му преговорите продължават и това е добре, но ако не се произведе минимален резултат в хуманитарен план, те губят своя смисъл, защото служат за фасада за избиване на мирни украинци от страна на Русия.

"Преговорите, които се водят в Беларус, са на сравнително ниско равнище от руска страна. Участието на руския външен министър Сергей Лавров е стъпка в правилната посока, но не може да се говори за някакви ангажименти от украинска страна, докато няма спиране на огъня или изтегляне на войските на агресора от украинска територия", коментира дипломатът.

Той увери, че няма поводи за притеснение, че Русия ни е обявила за неприятелска държава.