Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Вучич
Александър Вучич

Сръбският президент Александър Вучич заяви днес, че Сърбия няма и няма да бъде във война и помоли гражданите да не се поддават на провокации, че няма да има достатъчно храна или горива, тъй като държавата се е погрижила всичко да бъде достатъчно, предаде Танюг.

Моля ви, уважаеми граждани на Сърбия, не се поддавайте на трикове, провокации и безсмислици, според които нямаме достатъчно петрол, петролни продукти и всичко, което ни е нужно в бъдеще, подчерта Вучич във видеообръщение в профила си в Инстаграм, предаде БТА.

Тази нощ в социалните мрежи в Сърбия се появиха съобщения за ограничаване на продажбите на бензин, допълва ТАСС. Проверките на министерството на търговията установиха случаи на ограничения в продажбите на горива на някои малки бензиностанции. На собствениците бе наредено веднага да отстранят нарушението на закона и бяха глобени с 50 000 динара (около 500 долара).

Днес сутринта големите компании за горива в Сърбия заявиха, че на техните бензиностанции няма ограничения.

Заместник-министърът на минната промишленост и енергетиката Раша Койчич каза, че държавата е осигурила достатъчно петролни деривати и няма нужда гражданите да се редят на опашки по бензиностанциите, както и да се запасяват с горива.