Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

6 детски площадки и 23 съоръжения в тях са ремонтирани в последните два месеца в Елена. Компрометираните дървени греди на люлките и клатушките са заменени с по-здрави – от метал, съобщиха от общината.

Състоянието и начинът на експлоатация на детските площадки в балканския град е една от най-коментираните теми в интернет пространството. Неведнъж са подавани сигнали от загрижени жители за замърсени или повредени съоръжения в местата за забавление на най-малките, посочват от местната управа.

Над 50% от финансовата стойност на извършения ремонт е поета от фирма от Горна Оряховица, която направила дарение в полза на децата от Елена. Останалата част от сумата е за сметка на общинския бюджет.

Освен това са закупени и нови люлки, тип гнездо, които ще бъдат монтирани допълнително през пролетните месеци, когато метеорологичните условия го позволяват.

Детските площадки са приятно място за прекарване на време сред природата от малчуганите и техните родители. Децата имат възможност да играят на чист въздух, да създават нови приятелства и да опознават света, който ги заобикаля.

Днес отремонтираните детски площадки в града са в отлично състояние. За нас обаче остава грижата да ги опазим здрави, безопасни и чисти, за да се ползват от децата по-дълго време, казват от общината и призовават гражданите, ако забележат нередност, да сигнализират на телефон 112.