Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Иванов
Христо Иванов

"Очевидно, през цялото време Стефан Янев се е готвел за собствена политическа кариера и е използвал поста на военен министър да подготвя свой политически проект. Това е мое мнение. А начинът, по който кабинетът инициира смяната му показва неговата автономност".

Това каза Христо Иванов в предаването "Лице в лице" в ефира на Би Ти Ви. Съпредседателят на "Демократична България" обяви, че е научил рано тази сутрин за смяната на номинацията на Тодор Тагарев с тази на Драгомир Заков за нов министър на отбраната.

Подалият оставка министър на отбраната Стефан Янев
Подалият оставка министър на отбраната Стефан Янев

"Това е смяна, която се прави в екстремни условия. Тя поражда много сложности. Не може премиерът сам в такава сложна коалиция да вземе решение. В такава ситуация се борави с няколко кандидатури. Кои и чии аргументи са натежали не мога да кажа. Но беше избран човек, който е бил в течение на абсолютно всички процеси", добави Иванов.

"Виждам рационални аргументи в избора на Драгомир Заков. В крайна сметка това е квота на "Продължаваме промяната", а премиерът да си подбере екип, на когото да има доверие.