Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново, обвиняемият А.В. е признат за виновен и осъден на две години и три месеца лишаване от свобода за измама с фиктивна продажба на зърно и за подбуждане към лъжесвидетелство.

В  периода от 18-19 август 2016 г., в гр. В. Търново, той подвел П.В., в качеството й на пълномощник на търговско дружество, че има 250 тона царевица на зърно на склад в село в област Разград, което той не притежавал. Обвиняемият сключил с пострадалата договор да им продаде зърното по 290 лв. на тон, на обща цена 72 500 лв. С това причинил на дружеството имотна вреда в размер 29 000 лв. Сумата е била преведена по банков път за първоначална доставка на 100 тона зърно. А.В. е осъждан и измамата представлява опасен рецидив - престъпление по чл. 211, вр. чл. 209, ал. 1 вр. чл. 29, ал. 1 от НК, уточняват от прокуратурата.

Мъжът е признат за виновен и за това, че в периода от 02.12.2020 г. до 04.01.2021 г., в гр. В. Търново подбуждал човек от схемата да лъжесвидетелства. Обвиняемият поискал от свидетеля по делото Д. Г. съзнателно да потвърди неистина пред разследващия полицай , наблюдаващия прокурор и пред съда , че не той е извършил измамата и че сумата от 29 000 лева не била предадена на него, а на друго лице.

Измамникът е с взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Присъдата на Районен съд – В. Търново подлежи на обжалване.