Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Проф. Румяна Коларова
Проф. Румяна Коларова

В момента целта на Путин е ясна - той тотално игнорира ЕС и му отказа диалог, и иска да свали правителството на Украйна. Ясно е силното влияние на Русия - нейната пропаганда постигна нечувани успехи. Войните не се решават от правителства и армии, а от народите. Колкото и да гледаме военната мощ на Русия и на въоръженията на украинците, с които могат да поразяват танкове и други цели, основният въпрос е какво ще направи украинският народ.

Няма военна сила, която може да държи дълго един народ в подчинение. В Русия освен активни протести има и активна съпротива срещу режима на Путин. Това заяви политологът проф. Румяна Коларова пред Би Ти Ви.

Според нея е важно доколко политиците говорят като представители на своите избиратели и като хора, които знаят, че апетитът на Путин няма да спре до Украйна.

Не знам доколко е възпитано политически коментатор да каже, че военният министър не е на мястото си, но Стефан Янев е неадекватен в действията си. Преди той успокояваше протестиращи пред Народния театър срещу агресията на Запада, вместо да подготвя отбранителните способности на страната. Това заяви политологът Димитър Аврамов. Според него като общество българската държава дължи извинение на украинския народ, защото от години обслужваме интереси на Русия да доставя газ към Сърбия и така улеснихме възможността за военна инвазия в Украйна. Българското правителство, предишният премиер, и българският президент дължат извинение на Украйна.

Не знам какво анализираме - с претенцията, че извършва денацификация, Путин върви към унищожаване на украинската държава и право на самоопределение на украинската територия. Което означава, че тази територия ще остане в Русия. Цялата пропаганда на Кремъл казва, че НАТО е завоевателна организация, но ако НАТО влезе там, Русия ще бъде прегазена до месец, прогнозира Димитър Аврамов. И подчерта, че НАТО пази мира в момента.

Димитър Аврамов
Димитър Аврамов