Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Белезници
Белезници

Окръжният съд в Плевен остави за постоянно в ареста 29-годишен мъж с инициали Г. К. заради държане на наркотици с цел разпространение при условията на опасен рецидив. Най-тежката мярка е наложена по искане на Окръжна прокуратура в Плевен. При специализирана полицейска операция, проведена на 17 февруари т.г., от жилището на Г.К. в плевенския квартал "Сторгозия" са били иззети наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин, коноп, електронни везни и др.

Мъжът е обвинен в това, че от неустановен ден до 17 февруари при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества. За престъплението законът предвижда от 5 до 15 години затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Според събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е автор на деянието. Има опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие, което ще затрудни разследването. Тези доводи на прокуратурата е приел окръжният съд в Плевен, за да постанови постоянния арест.

Определението на съда подлежи на обжалване, съобщи днес пресцентърът на прокуратурата.