Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

БОЙКО БОРИСОВ
БОЙКО БОРИСОВ

Заветите на Васил Левски остават завинаги. И особено важно е за тези райони, в които живеят християни и мюсюлмани, да спазваме неговите завети – освен за чиста и свята република и за етническа толерантност.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с актива в Разград, излъчена на живо в официалната му Фейсбук страница. 

"В деня, в който отбелязваме 149 години от кончината на Васил Левски, и сме Разград, където живеят християни и мюсюлмани, заветите за чиста и свята република и за етническа толерантност звучат още по-актуално. От това съм се водил и когато дойдох и видях как дърво расте на покрива на джамията, която е паметника на културата и се руши. С ужас разбирам, че новите управници са взели парите за джамията. А ние в най-трудните моменти успявахме да заделя средства и за вярата. В Разград едновременно с парите за джамията, отпуснахме средства и за изграждането на чисто нова църква, каквато не беше съроена от над 100 години. Сега църквата ще стане готова, а джамията ще продължи да се руши. Това не обединява, а разделя хората. Това управление e политически Франкенщай – без общи цели и програма за управление. Ситуацията в цялата държава е безпрецедентна. Вече сме в средата на февруари, а още няма бюджет. Общините най-добре разбират какво означава това - харчиш 1/12 от миналогодишния бюджет, но цените вече са два-три пъти нагоре! През последните 12 години такова незумие не е имало. Хората няма да живеят по-добре, защото ежедневно усещат растящата инфлацията. Контролираните от държавата сочат 9,1%, но в магазина е над 30%. Цените летят нагоре, нафтата отива на 3 лева. Ние ги държахме най-ниската ставка на акциза. Затова предложихме ДДС на горивата и на основните хранителни продукти да падне на 9%. Вчера следобед, няколко часа след ГЕРБ, и Румен Радев призова правителството спешно да намали ДДС за хляба. Но Асен Василев попари всякакви надежди в тази посока. Радев сече се опитва да се отрече от управляващите, но той ги създаде. Това правителство е на Радев! Хемус няма да стане никога, ако не се върне ГЕРБ. И Струма няма да стане! Надявам се поне да достроят нещата, които са започнати. Иправляващите превърнаха програмата “Региони в растеж” в “Региони в застой”.
?? Вчера в Брюксел Кирил Петков заяви, че България е лъгала за Шенген. Това да ходиш да си плюеш държавата не е национално отговорно. 11 пъти ЕК и ЕП са приемали раЛични решения и резолюции, че България е изпълнила критериите за Шенген. Няма премиер или канцлер, който да е дошъл в България и да не го е потвърдил. За кое сме излъгали?? Да те похвали диктатор, избил журналисти и граждани и опозиция, е скандално. Но очевидно това е еталонът, по който действат управляващите. Сегашното управление има подкрепата единствено на африкански лидери. Засекретихте енергийната комисия, за да скрият как техни хора за по 3 секунди станаха милионери. Каква национална сигурност е застрашена, ако се каже чии фирми какви количества газ кушиха за 3 секунди? Но темата изчезна от медиите по заповед. Кой се обади, за да изчезне темата? Притеснен съм от напреженивто около Украйна. Единственият начин България да е защитена е да е много силен член на НАТО", пише Борисов.