Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Радев се ръкува с изп. директор Васил Данов, после и с с кмета Димитър Николов.
Румен Радев се ръкува с изп. директор Васил Данов, после и с с кмета Димитър Николов.

Преди да се вземат управленски решения, трябва да има диалог с бизнеса, с хората, които осигуряват икономическия ръст, да се чуят техните виждания, предложения. Моят апел към правителството е да се вслушва в предложенията на бизнеса. Без диалог няма да се получи. Това заяви в Бургас президентът Румен Радев след посещението си в "Трансвагон" АД. Там държавният глава, придружаван от изп. директор Васил Данов и кмета Димитър Николов, разгледа производството на вагони и поръчмка за Германия от А до Я.

Президентът даде за пример предприятието, което оцелява и работи на пълни обороти за износ въпреки тежката икономическа ситуация. И призова държавата да помага на бизнеса да не губи пазарите си, но и хората.

По повод реплриката на финансовия министър Асен Василев, че ако е трябвало да бе приложена схемата на служебното правителството, компенсациите са щели да бъдат по-малки, Радев припомни какви са правомощията на двете негови правителства.

Държавният глава разгледа производството на вагони от А до Я и разговаря с работниците.
Държавният глава разгледа производството на вагони от А до Я и разговаря с работниците.
По време на служебния кабинет, няма парламент, който всъщнот трябва да вземе важните решения. Служебният кабинвет изпълнява унаследения бюджет, в който нямаше никакви компетсацзии. Знаете какви усилия се положиха, за да се актуализира бюджета и въпреки това служебното правителство успя да направи програма, която за два месеца даде сравнително добри компенсации за бизнеса. Нещата няма как да се сравняват. Но целта е една - по-бързо и устойчиво излизане от кризата

Това са разлчни неща. Нека не слагаме прие еднти условия изпълнителната власт и президентската институция. Посоката е една, целта е една. Трябва всички институции да обединяват усилията си в диалог с хората, които произвеждат да търсим най-добрите решения, заяви Радев по повод последното проучване на Алфа рисърч, което дава по-голяма подкрепа за Румен Радев отколкото ан Кирил Петков по спорните теми..