Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДИАН ДИЧЕВ - ГОТВАЧА
ДИАН ДИЧЕВ - ГОТВАЧА

На 4 г. и 6 м. при първоначален общ режим бе осъден днес от окръжни магистрати в Бургас Диан Дичев-Готвача, станал известен като дясната ръка на обвинения в две убийства Станимир Рагевски - това на брокерката Теодора Бахлова и на 28-годишния Юмер Мехмед.

Дичев обаче не бе подсъдим за помагачество, а само за вещно укривателство, свързано с разчленените тела на жертвите, както и за притежание на наркотици и оръжие. Наложената присъда е след редукция на наказанието с една трета, тъй като Дичев призна вината си. Присъдата  е общо за трите му повдигнати обвинения.

В съда Диан Дичев  за първи път официално заяви, че Рагевски му е признал за убийството на брокерката Теодора Бахлова. Рагевски първо му казал, че тя се простреляла, но после признал, че той я е ликвидирал. След убийството на Юмер на 4 август м.г. Дичев е бил повикан от Рагевски "да изхърлят някакъв боклук". От жилище на Рагевски двамата изнесли няколко бидона и ги качили в микробус. Вътре имало черни чували, които миришели силно. Едва когато ги изхвърлили в блато край Бургас Рагевски казал на Дичев, че вътре имало човешки останки - тези на Юмер, твърди подсъдимият.

По време на разследването на двете убийства обаче на междуетажна площадка в жилищата сграда на Дичев бе открита част от електрически нож, с който се предполага, че са били разчленени двете жертви.

Останките на Бахлова бяха откривани на порции по различно време от нейното изчезване в края на октомври 2020 г. до септември м.г. Част от тялото бе открито заровено в Гробищния парк, а частици от черепа и два зъба - в канализация близо до жилището на Дичев. По време на разследването стана ясно още, че след като е била убита, брокерката е била нарязана, а частите от тялото й поставени в бидони с киселина.