Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даниел Митов. Кадър NOVA NEWS.
Даниел Митов. Кадър NOVA NEWS.

"Правителството на ГЕРБ няма никакво отношение към закъсняване доставките на F-16", подчерта зам.-председателят на ГЕРБ

"Румен Радев и Стефан Янев очевидно и дълбоко не вярват в натовската интеграция на България. Те търсят начина да кажат, че няма много полза от членството ни, така е и с тезата за закъсняването на самолетите F-16", това каза  Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ, в "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

Според него е несъстоятелно изказването на президента, че с това закъснение се рискува въздушния суверенитет на страната.

"Правителството на ГЕРБ няма никакво отношение към закъсняването на самолетите F-16. Договорът е между двете правителства, българското и американското. Ако възникне проблем следват разговори между двете настоящи правителства", добави Митов

Правителството на ГЕРБ плати предварително първите 8 самолета, за да може, когато следващите осем бъдат поръчани, те да бъдат третирани с приоритет. Затова беше и предварителното плащане", подчерта той.

Митов отбеляза, че ако има забавяне могат да се поискат много неща, като компенсация.

За него се крие се, че е добре в България да пристигнат съюзнически войски.

"Българското правителство е слабо по отношение на НАТО, то е нерешително и колебаещо се, в Румъния е точно обратното и си личи по отношението на съююзниците", заяви още Даниел Митов.

"Когато има напрежение по източния фланг на НАТО, България трябва да има много ясни пронатовски позиции, това ще е добре за всички ни, за армията. Ще покажем, че в трудни моменти даваме подкрепа и сили за отбранителните способности на пакта", категоричен е той.

Относно папката със списък от 19 имена представена от премиера Петков в прокуратрата, Даниел Митов смята, че с изрезки от вестници и търсене в google не се прави политика или промени в правосъдната система.

"Така премиерът олеква, той очевидно не знае как работи тази система. Институциите са тези, които разследват, службите трябваше да му дадат информация, не google.