Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Противоепидемичните мерки срещу коронавирус ще се намалят и в Белгия
Снимка: Пиксабей
Противоепидемичните мерки срещу коронавирус ще се намалят и в Белгия Снимка: Пиксабей

Вярвам, че COVID-19 ще е последната пандемия. Много е вълнуващо да използваме най-добрите идеи, за да спрем пандемиите за добро - казва милиардерът по повод презентацията на новата си книга "Как да предотвратим следващата пандемия", насрочена за месец май. 

"Знам, че е трудно да се повярва, докато все още се опитваме да поставим COVID под контрол - казва Гейтс. - Последните две години причиниха невероятни трудности по целия свят и не е лесно да се чувстваш оптимист, когато си понесъл мизерията, която са изпитали толкова много хора. Но винаги, когато видя страданието, причинено от COVID – всеки път, когато чета за последните смъртни случаи или чуя за някой, който е загубил работата си или шофира до затворено училище – аз не мога да помогна, но си мисля: Ние нямаме право да допуснем това отново.

Това е нещо, за което мисля от дълго време , а COVID само показа по-ясно, че светът трябва да даде приоритет на  премахването на тази заплаха за човечеството. Следя коронавируса от първите дни на епидемията, като работя с експерти от фондацията и извън нея, които се застъпват за по-справедлив отговор и се борят с инфекциозните заболявания от десетилетия. Научих много в този процес – както за тази пандемия, така и за това как да спрем следващата – и искам да споделя това, което чух - с хората. И така, започнах да пиша книга за това как можем да гарантираме, че никой никога повече не страда от пандемия.

Бил Гейтс снимка Ройтерс
Бил Гейтс снимка Ройтерс