Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Измислих и сам направих хореографията за изпълнението на Андреа, с което тя се представи на връчване на музикални награди.
Всичко мина перфектно, но за моя изненада известната фолкпевица така и не ми плати за труда. Беше много неприятен шок за мен. Не настоявах дълго да ми се изплати дължимото, защото в този бранш не се знае кой може да  пази гърба. Не искам да си създавам проблеми. В попфолка това е често срещано явление", оплака се пред "168 часа " един от най-добрите хореографи в България Милен Добрев. В момента той тренира танцувалните умения на участниците в музикалното риалити X Factor.
Милен е добре познат в артистичните среди и често е
търсен от големите
имена в шоубизнеса,
за да измисля тяхното шоу на сцената. Сред клиентите му била и Андреа, която е гадже на професионалния боксьор Кубрат Пулев. Русата певица изпълнила перфектно танца, измислен от Милен, но след това нещо се разсеяла и не платила на хореографа за извършените услуги. Въпреки настоятелните опити на "168 часа" Андреа не бе открита за коментар, а телефонът й постоянно даваше свободно.
"Подобно недоразумение е възможно, тъй като танцьорите в България не са защитени по никакъв начин от федерацията по танци. Обменям информацията с Америка, където е имало същите проблеми. Колегите в САЩ са се преборили за правата си. Имат си перфектни договори, плащат им се извънредни и др. Едва ли скоро ще успеем да ги стигнем в това отношение", разказва Милен.
Хореографът получава специално поздравително писмо от английския X Factor. Хвалят го за танца, който е измислил за участника в българското шоу Людмил Августинов, който се изявява с артистичния псевдоним Джейсън Брад Люис. Той направи невероятно изпълнение във втория концерт на живо и освен с пеенето впечатли публиката с изключително изчистените и разнообразни танци.
"На края на поздравителното писмо пише, че танцът, който направих за Джейсън, е достоен за MTV. Не можех да повярвам. Не мислех, че танцът е гениален, но явно простичките неща се забелязват. Засега не съм получил покана от музикалната телевизия, но нищо не се знае", казва Добрев. 29-годишният танцьор стартира кариерата си в българската школа на руския балет "Тодес"
"Мои приятели ме свързаха с Виктория Гармашевска, която отговаряше за балета в България. Всичко се случи суперслучайно.
Тя ме хареса веднага
 и започнах да танцувам
 в школата им”,
казва Милен. Впоследствие той е забелязан и от Галя от "Сатен"
"Когато Галя ми предложи да участвам в представянето на песента  "Топъл сатен", щях да полудея от щастие. Като малък мечтаех да танцувам с нея и ето, че мечтата ми продължи около 3 години", споделя Милен. След Галя следва дълъг списък от знаменитости, с които е работил Милен. Сред тях са Руши, Графа, Мария Илиева, Галя от "Каризма" и още много други.
Според Милен тоалетите също са много важни, за да се получи добра цялостна визия.
"Сцената не търпи лигльовци, които искат сценичните им дрехи да са удобни. Един артист трябва да умее да стиска зъби. Ако костюмът ти е неудобен, можеш да напсуваш стилиста наум, но не трябва да го показваш. Все пак искаш да представиш себе си във възможно най-добрият вид. Лейди Гага ще ходи и на пирони, ако  се наложи, но ще знае, че изглежда добре", категоричен е хореографът. Не са малко и гафовете, които стават по време на репетиции и по време на лайфа, споделя Добрев.
"На танцьорите все не им стига времето да се преоблекат. Много често можеш да видиш на единия кадър 5-има танцьори и в следващия 7, защото няколко са дотичали по-късно", разказва Милен. Танцьорът е на мнение, че
идеите за по-разчупени
 и разнообразни танци
 се постигат с много въображение
Той самият признава, че дори филми и книги могат да го насочат към нови движения.
"Примерно четеш "Ян Бибиян" и си представяш как се движи. Създаваш си образ за него. Знаеш как изглежда и си казваш: Абе, аз как мога да го направя по-интересен и започваш да си го представяш как се движи с неприсъщи за него движения. Отключваш си въображението, съветва Милен Добрев. Хореографът е на мнение, че има хиляди движения, които можем да направим, стига да отпуснем съзнанието си.
"Веднъж един танцьор по брейк пластика ми каза да си представя, че съм точка и от мен излизат милиарди лъчи във всички посоки. Това са безброй движения, които можеш да направиш. Ние не сме открили още всичко в танците", убеден е Милен.

 

ТРЕНИРОВКА: Милен показва на участниците в X Factor как да танцуват.
ТРЕНИРОВКА: Милен показва на участниците в X Factor как да танцуват.