Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бившият играч на ЦСКА съобщи във фейсбук, че са необходими 140 000 лева залечението и те бяха осигурени за рекордно кратко време от дарителите

Любомира се готвеше да учи в чужбина, но сега се бори с много рядък вид рак

Изправен съм пред трудно изпитание! Дъщеря ми е болна от много рядък вид рак. Нуждаем се от помощ", написа във фейсбук профила си Стойко Сакалиев и предизвика вълна от съпричастност сред близки, приятели и фенове, които не са забравили славните му футболни години. Бившият нападател на ЦСКА и "Нафтекс" съобщава още чрез социалната мрежа, че

Любомира е преминала през тежка операция, по време на която са отстранили единия й бъбрек. Сега ще трябва да се подложи и на химиотерапия, за която от болница в чужбина са поискали около 140 000 лева. Сакалиев човешки помоли всеки, който може, да помогне за събирането на необходимата сума.

Апелът му не остава незабелязан и много хора се втурват да даряват – кой каквото може.

В най-добрите си години атрактивният и като игра, и като поведение футболист събра много приятели и почитатели около себе си. За рекордно кратко време внушителната сума е събрана.

След само 48 часа водещият Ники Кънчев отново чрез статус във фейсбук благодари на всички, които са отделили от личните си средства, за да помогнат на младото момиче в битката й с коварната болест.

"Поредната победа на Доброто в тази страна. Нужните средства за операцията на Любомира, дъщерята на Стойко Сакалиев, са събрани само за 2 дни. Саката ви благодари лично и ви прегръща!

Ето ни с него и снимка на Лобито от абитуриентския й бал! Да й стискаме палци на това българско Цвете, което се бори с рак на бъбреците! Вие върнахте усмивката на лицето на един български баща. И най-якото беше, че Доброто няма клубни цветове - всички сме хора. Показахме, че сме Общество и че можем! Аз също помогнах!", написа Ники Кънчев не само да благодари на дарителите, но и да вдъхне кураж на Любомира, която ще продължи своята битка до пълната победа над болестта.

Само допреди няколко месеца тя мечтае за съвсем друг живот, в който няма болка и страх. Дъщерята на Стойко Сакалиев се представя повече от добре в училище, а най-много се отдават езиците.

След като завършва, тя категорично обявява на родителите си, които са разведени, че смята да продължи образованието си в чужбина.

"Бубето знае корейски и още три чужди езика. Научила си е да си подаде документите за университет в Южна Корея. Ако не стане, ще пробва в Англия, Холандия или Италия. Доверявам се изцяло на решенията й, тъй като вече е самостоятелна и сама е решила да се бори с живота", разказва в интервю бившият нападател на ЦСКА през март миналата година.

Тогава той с чиста бащинска гордост се похвали за твърдия характер, който е изградила дъщеря му, без да подозира, че тя ще трябва да се опре на него в дебнещите я зад ъгъла изпитания.

"Искаше да живее сама в Бургас и по свой си начин да се бори с живота. Нямах против да тръгне по свой си път, без да разчита изцяло на родителите си. Тя разсъждава по по-различен начин от другите момичета и не се увлича по глупости. Обича да танцува, дори с нейни приятелки си направиха група, но никога не поставя хобитата си пред образованието", каза преди по-малко от година Сакалиев.

Самият той се описва като добър, забавен, но и строг баща. И като човек, който прави повечето неща в живота си с идеята да осигури възможно най-доброто за близките си хора. Възпитан е така от родителите му. Покойният му баща Марин Сакалиев навремето е изявен колоездач, а майка му Любомилка Кацарска е известна скиорка, която дори влиза в топ десет на световно първенство по ски бягане. Наследникът на популярната спортна фамилия обаче избира футбола и нито веднъж не признава някога да е съжалявал за своя избор.

Сакалиев печели шампионската титла с ЦСКА през 2004 г. и пак с червената фланелка завоюва Купата на България през 2005 г. Играе и 4 мача за националния отбор, а в българското първенство изиграва над 200 мача, в които отбелязва 76 гола. Тежка контузия през 2007 г. обаче спира възхода на кариерата му. Нападателят дори обявява, че ще се откаже от футбола, но след това размисля и се връща на терена. Така и не успява да си върне старата форма и след като наистина се отказва, поема администраторска длъжност в ЦСКА.

Извън футбола голаджията беше влязъл в полезрението на жълтите медии покрай първата си братовчедка Гергана, която направи нелоша кариера в поп фолка. Самият Сакалиев влезе във "ВИП Брадър" и явно се хареса на дарителите, отпадайки малко преди големия финал. Сега хубавите спомени са зад гърба му, а Стойко и неговата Любомира са се съсредоточили единствено и само върху битката с болестта. Не се съмняваме, че пълната победа е съвсем близо.