Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ТОМА БИКОВ
ТОМА БИКОВ

Очевидно е по-важно Христо Иванов да вее байряка

"Прокуратурата предприема, доколкото виждам, едно рутинно действие и иска информация от министър-председателя, под чието ръководство са всички служби и МВР - всички органи, които събират някакви доказателства. Най-нормалното нещо е той да предостави тези доказателства на прокуратурата. И не го викат на разпит, а трябваше да отиде там дори без да го викат. Дано не отиде с изрезки от вестници там, защото това означава, че ще се изложи. Може да сме му опозиция, но и за нас не е приятно българският премиер да се излага."

Това заяви от кулоарите на парламента депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той обясни, че не намира нищо извънредно в явяването на Кирил Петков днес в прокуратурата.

По повод думите на президента Радев, че ако не се случи съдебна реформа, "миналото ще потърси реванш", Биков отвърна: "Ние не сме миналото. Ние сме бъдещето!"

Той заяви, че не вижда желание у управляващите да направят конституционни промени. "Това е техен ангажимент. Ние им предложихме, за да бъдем ангажирани истински и те да не очакват просто нашата добра воля да сработи, да имаме съпредседател на тази комисия, която те предложиха да се състави. За тях очевидно е по-важно г-н Христо Иванов да вее байряка, пък дали ще има конституционна реформа, не ги интересува толкова много. Нямат и предложение на всичкото отгоре", каза Биков.

За да се постигне 2/3 мнозинство, са нужни отстъпки, а партията има вече готови конституционни предложения, подчерта депутатът на ГЕРБ.

"Наричани сме до вчера мафия и продължават да ни наричат така и сега искат да говорят с мафията. Щом сме мафия, изобщо да не говорят с нас", каза Тома Биков и посочи, че в управляващата коалиция все още нямат консенсус за това какви да са конституционните промени.