Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Армейски булдозери се опитват да освободят пътищата в Гърция от изоставени автомобили. Снимка Ройтерс
Армейски булдозери се опитват да освободят пътищата в Гърция от изоставени автомобили. Снимка Ройтерс

Лошото време със силни ветрове и снеговалежи  отново предизвиква затруднения в транспорта в Гърция, съобщават гръцките медии.

В сила е забрана за отплаване на корабите от пристанищата Пирея, Рафина и Лаврион поради бурните северни ветрове, които според националната метеорологична служба на места достигат до десета степен по скалата на Бофорт, предаде АНА-МПА.

Затворени са също линиите Игуменица - Корфу, Килини - Закинтос и Килини - Кефалония, както и фериботната връзка Рио - Антирио.

Фериботът "Дионисиос Соломос" със 160 пътници на борда стои на котва от полунощ в залива на остров Милос, но не е в състояние да акостира поради неблагоприятните атмосферни условия. Той не е успял да осъществи и спирката в Сифнос. Корабът пътува по линията Пирея - Китнос/Серифос - Сифнос - Милос - Кимолос - Фолегандрос - Сикинос - Санторини.

Освен това заради снеговалежа и ниските температури в общините Преспа, Флорина, Аминдео, Еордея и Сервия в Северна Гърция началните и средните училища днес ще останат затворени.