Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Президентът на Франция Еманюел Макрон
Президентът на Франция Еманюел Макрон

Френският президент се срещна с Владимир Путин
Следващите дни ще бъдат от решаващо значение за деескалация на кризата с Украйна, заяви френският президент Еманюел Макрон след срещата с Владимир Путин в Москва, съобщи Нова тв. От своя страна руският президент подчерта, че някои идеи на френския му колега по темата „сигурността в Европа” могат да застанат в основата на бъдещи съвместни стъпки.

Макрон каза, че по време на разговорите с Путин е намерил точки на сближаване на позициите по украинската криза, въпреки че различията остават.

Путин: Идеи на Макрон могат да са в основата на по-нататъшни съвместни стъпки

Руският президент е уверил, че ще направи всичко, за да може да се постигне компромис и да се избегне военна ескалация на конфликта. Днес Макрон пристига в Украйна за среща с украинския президент Володимир Зеленски.

„Трябва заедно да изградим конкретното решение, защото живеем от противоположните страни на общите и споделени граници. Така че следващите седмици трябва да бъдат посветени на това и в същото време на способността ни да изграждаме сигурност, като напълно зачитаме суверенитета и независимостта на няколко страни, които не са членки на Европейския съюз или НАТО, но въпреки това са в региона. Мисля за Беларус, мисля за Украйна, разбира се, мисля за Грузия, мисля за Молдова, които са, според мен, държави, които заслужават пълното зачитане на техния суверенитет, защото допринася за нашата колективна сигурност”, обясни Макрон.